Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δοκιμάζουμε το Samsung Galaxy K Zoom

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung ρίχνει στην αγορά κινητές συσκευές που δεν εντάσσονται σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, όπως τις έχουμε συνηθίσει, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να δοκιμάσει τις “ανοχές” της αγοράς σε κάθε τι νέο.

Το Galaxy K Zoom που παρουσίασε, και δοκιμάσαμε σε συνεργασία με το in2mobile.gr, δεν αποτελεί την πρώτη τέτοια προσπάθεια της Samsung, μιας και είχαν προηγηθεί η Galaxy Camera, η Galaxy Camera 2 και το Galaxy S4 Zoom.

Σχέδιο, μέγεθος, βάρος
Το πίσω μέρος του K Zoom είναι όπως μια φωτογραφική μηχανή, ενώ στη μπροστινή του όψη βρίσκεται ένα κινητό τηλέφωνο που θυμίζει έντονα το Galaxy S5 σε σχεδιασμό και εμφάνιση.

samsung galaxy k zoom 1
Πατήστε πάνω στις εικονες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Έχει αρκετά μεγαλύτερο πάχος από τις περισσότερες συσκευές της αγοράς, ενώ και το βάρος του είναι αρκετά υψηλό. Σε καθημερινή χρήση το K Zoom απαιτεί εξοικείωση μαζί του, ωστόσο με δεδομένο το “διπλό” του χαρακτήρα δε θα πρέπει να το “καταδικάσει” κανείς αποκλειστικά λόγω μεγέθους και βάρους.

Οθόνη
Το K Zoom διαθέτει μια SUPER AMOLED οθόνη με διαγώνιο 4,8 ίντσες, δυστυχώς όμως η Samsung επέλεξε (πιθανότατα για λόγους κόστους) να χρησιμοποιήσει μια οθόνη με ανάλυση 1280 x 720 pixels αντί αυτής των 1920 x 1080 pixels του S5.

samsung galaxy k zoom 2

Στην πράξη η συγκεκριμένη οθόνη είναι απόλυτα ικανή να καλύψει τις ανάγκες του χρήστη.

Λειτουργικό σύστημα
Το Galaxy K Zoom βασίζεται στην έκδοση 4.4.2 kitkat του Android της Google.

samsung galaxy k zoom 3

Πάνω σε αυτή υπάρχει το γραφικό περιβάλλον της Samsung στην ίδια έκδοση και με τις ίδιες σχεδιαστικές αλλαγές που υπάρχει και στο Galaxy S5, με την πιο ουσιαστική διαφορά να αφορά στην εφαρμογή της κάμερας.

Κάμερα
Το μηχανικό μέρος της κάμερας είναι ίδιο με αυτό μιας φωτογραφικής μηχανής προσφέροντας μηχανικό ζουμ μέσω του κινούμενου φακού, η ποιότητα του οποίου είναι αντίστοιχη αυτής που συναντά κανείς σε μια φωτογραφική μηχανή.

samsung galaxy k zoom 4

Το “παράδοξο” είναι πως η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα στη κάμερα του K Zoom με ότι αυτό συνεπάγεται σε αρνητικά και θετικά χαρακτηριστικά. Στα θετικά, το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη του Optical Image Stabilization που επιτρέπει τη χρήση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς τη χρήση του φλας. Το μειονέκτημα αφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών. Η χρωματική πιστότητα και η λεπτομέρεια είναι εντυπωσιακή για τα δεδομένα ενός κινητού και η απόδοση του είναι συνολικά καλύτερη από τις περισσότερες συσκευές της αγοράς, αλλά όχι ανάλογη αυτής που θα περίμενε κανείς από μια φωτογραφική μηχανή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ανώτερο από αυτό των περισσότερων κινητών τηλεφώνων της αγοράς όχι όμως αντίστοιχο μιας φωτογραφικής μηχανής.

Επεξεργαστής, μνήμη
Μέσα στο K Zoom συναντάμε τον επεξεργαστή Exynos 5260 της Samsung με συνολικά… 6 πυρήνες επεξεργασίας, ο οποίος είναι απόλυτα ικανός να δώσει κορυφαία απόδοση και πολύ καλούς χρόνους αναμονής.

Η κάρτα γραφικών είναι η Mali T624 της ARM, και σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη οθόνη αποδίδει πολύ καλά για τις συγκεκριμένες συνθήκες και απαιτήσεις.

Σε συνδυασμό με 2 GB μνήμης RAM, το K Zoom είναι ταχύτατο σε καθημερινή χρήση.

Ο αποθηκευτικός χώρος στη συγκεκριμένη συσκευή που μας παραχώρησε η Samsung περιορίζεται σε μόλις 8 GB από τα οποία περίπου 4.5 GB είναι ουσιαστικά διαθέσιμα στο χρήστη, ωστόσο αυτός μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης.

Μπαταρία
Το Galaxy K Zoom διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2.430 mAh, που του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει ενεργό για έως και δύο ημέρες λειτουργίας όλων των χαρακτηριστικών του ως smartphone, η δε χρήση του ως φωτογραφική μηχανή δεν εξαντλεί τη μπαταρία του γρηγορότερα από ότι σε οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο της αγοράς. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό αποτελεί η χρήση του Xenon Flash που απαιτεί επιπλέον ενέργεια για τη λειτουργία του.

Συμπέρασμα
Ως συσκευή που επιχειρεί να συνδυάσει κινητό τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή το K Zoom τα καταφέρνει με σχεδόν απόλυτη επιτυχία.

samsung galaxy k zoom 5

Ωστόσο το “πάντρεμα” των 2 “κόσμων” σε μία κινητή συσκευή που ταυτόχρονα θέλει να κινείται και σε “λογικά” επίπεδα τιμής, μοιραία σημαίνει και κάποιους συμβιβασμούς, με αποτέλεσμα το να απευθύνεται σε όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα προσφέρει, αλλά είναι έτοιμοι ταυτόχρονα να προσαρμοστούν και στις ιδιαιτερότητες του, με κυριότερες τις αυξημένες διαστάσεις και το υψηλό βάρος.

Μπορείτε να διαβάστε τη δοκιμή με όλες τις λεπτομέρειες και τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά στο in2mobile.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις