Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γ. Δεληγιάννης: “Γιατί η tradenow ξεκινά καμπάνια crowdfunding” (video-συνέντευξη)

Την έναρξη μίας διαδικτυακής καμπάνιας χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) ανακοίνωσε εχθές η εταιρεία tradenow με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίου ύψους 50.000 δολαρίων.

Στόχος της εταιρείας, η οποία προσφέρει μία πλατφόρμα ανταλλαγής αντικειμένων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, είναι από τα χρήματα που θα αντληθούν να αναπτύξει μία mobile εφαρμογή και να επεκτείνει την παρουσία της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η tradenow, μάλιστα, αναφέρει ότι 8 μήνες μετά την πλήρη έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας έχει ξεπεράσει τα 20.000 μέλη και τις 400 επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 ανταλλαγές αξίας 500.000 ευρώ.

Μία ημέρα μετά την έναρξη της καμπάνιας η εταιρεία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 2.000 δολάρια.

tradenow crowdfunding 310310-300Το Startupper.gr συνομίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της tradenow, Γιάννη Δεληγιάννη, ο οποίος τονίζει ότι η καμπάνια crowdfunding που ξεκινά η εταιρεία συνδέεται με το όραμά της να γίνει η μεγαλύτερη ανταλλακτική κοινότητα στην Ευρώπη. Εκεί εδράζεται και η επιλογή μίας εγνωσμένης φήμης πλατφόρμας του εξωτερικού (το crowdfunding της εταιρείας πραγματοποιείται μέσω της Indiegogo), έναντι αντίστοιχων πλατφορμών που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, ο Γ. Δεληγιάννης απαντά ότι, σε μία περίοδο που διατίθενται τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια για ελληνικές startups, η καμπάνια της εταιρείας δεν αποκλείει τις συζητήσεις επενδυτικά ταμεία, τονίζει, ωστόσο, ότι μία startup εταιρεία δεν μπορεί να “περιμένει” για πάντα τα VC’s, καθώς θα πρέπει να προωθεί το επιχειρηματικό της σχέδιο.

Τέλος, ο Γ. Δεληγιάννης εξιστορεί και μία πραγματική ιστορία παρ’ ολίγον εξαπάτησης της εταιρείας από δήθεν επενδυτές από την Μέση Ανατολή, καλώντας τους επιχειρηματίες να κάνουν την απαραίτητη έρευνα για τους μελλοντικούς συνεργάτες τους, προκειμένου να αποφύγουν “δυσάρεστες εκπλήξεις”.

Δείτε τη συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της tradenow Γιάννη Δεληγιάννη στο βίντεο που ακολουθεί

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις