Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

8 νέοι επιχειρηματίες του egg μιλούν στο Startupper.gr

Όπως έχει παρουσιάσει πρόσφατα το Startupper.gr, το πρόγραμμα “egg – enter grow go“, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την Eurobank και το Corallia για την υποστήριξη νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, θα επιστρέψει και την άνοιξη του 2015 για έναν τρίτο κύκλο. Αυτή τη φόρα, μάλιστα, με την πρόβλεψη για ευνοϊκή χρηματοδότηση των εταιρειών από την τράπεζα.

Εν όψει της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων από ενδιαφερόμενους για τον τρίτο κύκλο, το Startupper.gr ζήτησε από εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο κύκλο να περιγράψουν το σημείο που βρίσκονται σήμερα, ένα ή δύο χρόνια μετά και να καταθέσουν τις εμπειρίες τους από το egg.

– “Δεν νομίζω πως θα είχαμε καταφέρει πολλά απ’ όσα κάνουμε τώρα, εάν δεν ήταν το egg. Αυτή τη στιγμή παράγουμε την 3η ολοκληρωμένη συλλογή μας, έχουμε κατάστημα, e-shop, δίκτυο χονδρικής στην Ελλάδα και ξεκινήσαμε εξαγωγές στο εξωτερικό! Το egg ήταν αυτό που μας ώθησε να το προσπαθήσουμε!” 180DEGREES, Μαρία Πραστάκου, CEO/Creative Director.

180degrees

“Η Hermes-V, το Μάιο του 2014 προκρίθηκε στον 2ο κύκλο του egg ως μια φιλόδοξη ιδέα καταγραφής βλαβών οχημάτων σε πραγματικό χρόνο. Τα στελέχη του egg πίστεψαν σε μας, ενδυνάμωσαν την ιδέα μας με εξειδικευμένη κατάρτιση και συνεχή υποστήριξη, αποκτήσαμε νομική υπόσταση, ολοκληρώσαμε το προϊόν και την υπηρεσία μας, διακριθήκαμε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και σήμερα, 10 μήνες μετά την είσοδό μας στο πρόγραμμα, μπαίνουμε δυναμικά στην αγορά! Μην διστάσετε να δοκιμάσετε την ξεχωριστή εμπειρία!” Direct Solutions, Τσακίρη Αθανασία, CEO.

“Η ομάδα της SimpleApps εντάχθηκε στον 1ο κύκλο του egg και παραμένει στον 2ο  κύκλο μέσω του θεσμού των egg Residents. Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μία φοιτητική ιδέα σε λίγους μήνες μετουσιώθηκε σε επιχειρηματική πράξη. H ομάδα μας μεγαλώνει και η βασική υπηρεσία της εταιρίας, το tourismart, εξυπηρετεί τις ανάγκες ξενοδοχείων σε περισσότερες από 30 χώρες. Η συμβολή του egg στην πορεία μας ήταν και είναι καταλυτική.” SimpleApps, Μάγκυ Κοντού, COO.

tourismart

“Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο στο egg, μόνο θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η όλη εμπειρία μας. Σταθεροποιήσαμε το επιχειρηματικό μας πλάνο, φτάσαμε στην παραγωγή πρωτοτύπου, δημιουργήσαμε σημαντικές συνέργειες, αυξήσαμε τον αριθμό των ατόμων της ομάδας μας από δύο σε έξι και ήδη έχουμε δυο πελάτες. Το egg μας έδωσε όλα τα εχέγγυα για μια υγιή και σταθερά αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα.” Owiwi, Αθηνά Πολίνα Ντόβα, COO.

“Η Bluperty σε διάστημα 18 μηνών με την υποστήριξη του egg, ανέπτυξε τις δύο πρώτες εκδόσεις της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας, αύξησε την ομάδα από δύο σε πέντε άτομα, προσέλαβε δύο νέους υπαλλήλους, ενώ το Σεπτέμβριο του 2014 ήρθαν τα πρώτα έσοδα.” Bluperty, Πάνος Μήτσιος, Co-founder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Η isMOOD εντάχθηκε στο 2ο κύκλο του προγράμματος egg, τον Ιούνιο του 2014. Η isMOOD  δημιουργεί «γέφυρες» μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να ακούνε σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες των πελατών τους και παράλληλα να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά. Με βάση το όραμα της, στόχος της isMOOD είναι να προσφέρει σύγχρονες και πολύτιμες υπηρεσίες ως ένα αναγκαίο εργαλείο για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων και να είναι ενήμερη τη σωστή στιγμή για τυχόν μεταβολές στις ανάγκες των καταναλωτών και της αγοράς που απευθύνεται.” isMOOD, Χρήστος Κουνάβης, Managing Director.

“Στο egg μπήκαμε πριν 2 χρόνια, έχοντας στο μυαλό μας μια επιχειρηματική ιδέα. Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, με επιμονή και συνεχή βοήθεια από τους συντελεστές του egg. Σήμερα εταιρεία μας έχει συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Έχοντας μαζέψει γνώση και εμπειρία είμαστε πλέον έτοιμοι να βουτήξουμε σε ακόμα βαθύτερα νερά και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.” Insiders Travel Experiences, Νάταλι Κόντου, Cofounder & CCO.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Mπήκαμε στο egg το 2013 και με την βοήθεια του προγράμματος καταφέραμε να φτιάξουμε το λειτουργικό μας πρωτότυπο και να μάθουμε τα εργαλεία για να πάρουμε τα πρώτα μας χρήματα. Σήμερα έχουμε ανοίξει τα φτερά μας στην Ευρώπη με σκοπό την εξωστρέφεια της ιδέας μας. Όλα μας τα όνειρα ξεκίνησαν από το egg.” Necova, Νατάσα Ραπτοπούλου, Co-Founder.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριες παροχές του προγράμματος είναι:
– Mentoring από διακεκριμένα και καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης.
– Κτηριακή Υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους.
– Υποστηρικτικές Υπηρεσίες “μίας στάσης” για όλα τα καίρια θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας κάθε συμμετέχουσας επιχειρηματικής ομάδας.
– Επιχειρηματική Κατάρτιση μέσω ενός προκαθορισμένου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης.

Η προθεσμία υποβολής καινοτόμων ιδεών και προτάσεων λήγει στις 31 Μαρτίου στις 15:00. Στον τρίτο κύκλο του προγράμματος θα φιλοξενηθούν 25 ομάδες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις