Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Πυξίδα» εξόδου από την κρίση οι startup!

Η νεανική επιχειρηματικότητα και οι startup επιχειρήσεις φαίνεται πως καταλαμβάνουν ένα μέρος της σκέψης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ως μέρος ενός σύνθετου «μηχανισμού» για την ταχύτερη έξοδο από την ύφεση της εγχώριας οικονομίας και την ανάπτυξη του επιχειρείν. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο διήμερο Συνέδριο του Economist που διοργανώνεται το διήμερο 14 και 15 Μαϊου 2015 στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, «η κυβέρνηση οφείλει να διευκολύνει την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ευεργετικές χρονικές περιόδους ή αλλιώς μηνών του μέλιτος αναφορικά με την συνεισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία των συνεταιριστικών startups».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Οικονομικών κάνει άμεση αναφορά στις startup εταιρείες, καθώς μόλις προ ημερών σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο Project Syndicate και αφορούσε το προσχέδιό του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κάνει λόγο για την δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας που θα αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και θα κατεύθυνε πόρους σε startup επιχειρήσεις, εταιρείες πληροφορικής που αξιοποιούν το εγχώριο δυναμικό, μικρομεσαίες επιχειρήσεις βιολογικών καλλιεργειών, εξωστρεφείς φαρμακευτικές επιχειρήσεις κ.ά.

Διαβάστε επίσης: Ρυθμίσεις για τις startups μετά τις διαπραγματεύσεις υπόσχεται ο Γ. Βαρουφάκης

«Στόχος της Ελλάδος θα πρέπει να είναι η μετατροπή της σε Καλιφόρνια ή Ισραήλ στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Όμως, για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σε μια σειρά από τομείς, όπως λ.χ. το ασφαλιστικό. Είναι κάτι παραπάνω από άδικο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τρεις startuppers πριν ξεκινήσουν καν να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Βέβαια, ο υπουργός Οικονομικών κάνει σαφές πως παρά το γεγονός ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να υποστηρίξει με ρυθμίσεις την επιχειρηματικότητα και αυτό θα γίνει αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τους δανειστές».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις