Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κ. Κορδοπίτουλας: Η SkyTelecom είναι ο πρωταγωνιστής του 2021 στις τηλεπικοινωνίες

Την πρόθεση της SkyTelecom να προχωρήσει με αμείωτο ρυθμό στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου επέκτασής της σε όλη την Ελλάδα με έμφαση στην δημιουργία νέων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων επιβεβαιώνει ο Κωνσταντίνος Κορδοπίτουλας, General Manager & Business Strategist της εταιρείας, στη νέα συνέντευξή του που παραχώρησε στο startupper.gr.

Η SkyTelecom αποτελεί το νέο ανερχόμενο πάροχο σταθερής τηλεφωνίας που έφερε για πρώτη φορά στη χώρα μας την τεχνολογία του καινοτόμου ασύρματου internet (WISP) υπερυψηλών ταχυτήτων χωρίς καλώδια. Σήμερα, είναι η μοναδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη χώρα που προσφέρει εμπορικά προγράμματα με ταχύτητες 500 Mbps. Η δραστηριοποίησή της ξεκίνησε από την Αρκαδία, ενώ πλέον έχει επεκταθεί σε περιοχές των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών της αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, τοποθετώντας την ήδη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις WISP εταιρείες στα Βαλκάνια.

Startupper.gr: Τελικά, είναι το 2021 η χρονιά της SkyTelecom;

K. Κορδοπίτουλας: Σαφώς και το 2021 είναι η χρονιά μας! Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η επόμενη (γέλια). Φέτος, προχωρήσαμε στο επόμενο στρατηγικό βήμα του business plan μας και επεκτείναμε την κάλυψη του δικτύου μας σε περιοχές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Δεν καταφέραμε όμως μόνο αυτό. Κατακτήσαμε επίσης το στόχο μας για 10.000 συνδρομητές, έναν αριθμό που μας τοποθετεί στην πρώτη θέση του κλάδου των WISP εταιρειών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Πρόκειται για μία μεγάλη δικαίωση για μας και τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Startupper.gr: Ποιο είναι το δυνατό όπλο της SkyTelecom απέναντι στον ανταγωνισμό;

K. Κορδοπίτουλας: Η καινοτομία, αναμφίβολα. Από το 2019 που φέραμε τις υπερυψηλές ταχύτητες των 500 Mbps για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εδραιωθήκαμε σταδιακά στη συνείδηση των καταναλωτών ως η εταιρεία που αλλάζει το παιχνίδι στις τηλεπικοινωνίες. Μέχρι σήμερα δε, κανένας από τους τρεις κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα δεν διαθέτει εμπορικά αυτές τις ταχύτητες. Από κει και πέρα όμως, η καινοτομία πρέπει και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καταναλωτών, έτσι ώστε να είναι πρακτικά χρήσιμη και αξιόπιστη. Γι’ αυτό, έχουμε δημιουργήσει μία σειρά προγραμμάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά μας συγκαταλέγονται επίσης το νέο ιδιόκτητο δίκτυό μας που επεκτείνεται συνεχώς σε νέες περιοχές, καθώς και η θετική εμπειρία των χρηστών μας που αποτυπώνεται στις κριτικές και στις εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης που πραγματοποιούμε.

Startupper.gr: Πως ανταποκρίθηκε η SkyTelecom στις ανάγκες των πελατών της κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19;

K. Κορδοπίτουλας: Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, ειδικά κατά την πρώτη της φάση το 2020, αναδείχθηκε η κρισιμότητα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για την υποστήριξη της εργασίας, της μάθησης και της ψυχαγωγίας στο σπίτι. Φάνηκε λοιπόν ξεκάθαρα η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών τους, αφού τα δίκτυά τους σε πολλές περιπτώσεις υπολειτουργούσαν. Η SkyTelecom ωστόσο, λόγω του ότι διαθέτει το δικό της υπερσύγχρονο ασύρματο ιδιόκτητο δίκτυο και δε βασίζεται σε τρίτους παρόχους, δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοια θέματα. Επιπλέον, η εξυπηρέτηση πελατών μας λειτούργησε υποδειγματικά και κατά την περίοδο της πανδημίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες της με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο μέσα από τα online κανάλια μας, δηλαδή το website και τα social media μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνδρομητές μας καλύπτονται πάντα με εγγύηση ταχύτητας. Έτσι, αν αποδεδειγμένα δεν λαμβάνουν τις ταχύτητες τις οποίες δεσμευόμαστε να τους προσφέρουμε, τότε μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται.

Startupper.gr: Πως βλέπετε τον ανταγωνισμό στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών; Φέτος θα έρθει στην Ελλάδα και το δορυφορικό internet της Starlink του Elon Musk

K. Κορδοπίτουλας: Ξέρετε, στην πράξη, η SkyTelecom αποτελεί τη μόνη αξιοσημείωτη περίπτωση που κατάφερε να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο μέσα σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή των τηλεπικοινωνιών. Καταφέραμε να γίνουμε μετρήσιμος αντίπαλος ακόμα και για τους κολοσσούς όπως η Cosmote, η Wind και η Vodafone. Δεν δημιουργήσαμε απλώς ανταγωνιστικά προγράμματα, αλλά προσφέρουμε το κάτι παραπάνω και σε ταχύτητες και σε ποιότητα, τα οποία αποτελούν και τα βασικά ζητούμενα του κοινού μας. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε πως εμείς είμαστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του κλάδου μας του 2021. Έχουμε καταφέρει πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατί να μας φοβίζει λοιπόν η είσοδος του Elon Musk στο παιχνίδι; Εξάλλου, όσο πιο δυνατός ο ανταγωνισμός, τόσο καλύτεροι γινόμαστε και τόσο πιο κερδισμένοι βγαίνουν οι καταναλωτές.

Startupper.gr: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2022;

K. Κορδοπίτουλας: Βασικός στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξής μας, τον οποίο και σκοπεύουμε να τον πετύχουμε αποσπώντας σημαντικό μερίδιο νέων συνδρομητών στις νέες περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, δηλαδή στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Από κει και πέρα, το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης προβλέπει την επέκταση νέων ιδιόκτητων υποδομών ασύρματου δικτύου και πέρα από τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα· θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις. Εξάλλου, οι επενδύσεις σε υποδομές δικτύου, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων ανταγωνιστικών ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αποτελούν μέρος του DNA μας. Επίσης, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη των καταναλωτών για προγράμματα που συνδυάζουν premium υπηρεσίες, κορυφαία αξιοπιστία, αλλά και value-for-money χαρακτήρα. Στα πλαίσια αυτά, πρόκειται να συμπληρώσουμε την ήδη κορυφαία γκάμα των προγραμμάτων μας με νέα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες κάθε τύπου οικιακού καταναλωτή και επιχείρησης.


Ανακαλύψτε περισσότερα για τη
SkyTelecom και τα διαθέσιμα προγράμματά της στο www.skytelecom.gr

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις