Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένας “παιχνιδιάρης” ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ!

Ο Χρήστος Ραυτογιάννης της CityCrop, η Χριστιάνα Θάνου της Games World League, ο Δρ. Γιώργος Νούνεσης από τον Δημόκριτο και η Δρ. Αθανασία Τσέρτου της CIBOS Ιnnovation στο νέο επεισόδιο αυτό το Σάββατο στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Ένας ακόμα συναρπαστικός τηλεοπτικός ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ έρχεται αυτό το Σάββατο – στις 11:30 – στους δέκτες μας μέσα από τη συχνότητα του ONE CHANNEL.

Ο Γιάννης Διονάτος και οι μοναδικοί του καλεσμένοι θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο των E-sports, της ηλεκτροκίνησης, της «πράσινης» καινοτομίας και έρευνας. Στο νέο επεισόδιο μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο διάσημη Ελληνίδα gamer, ενώ θα μάθουμε και το που βρίσκονται τα ερευνητικά κέντρα της Tesla στην Ελλάδα.

Ο πρώτος μας καλεσμένος θα είναι ο Χρήστος Ραυτογιάννης, Founder και CEO της CityCrop Automated Indoor Farming, της εταιρείας που μας επιτρέπει να καλλιεργήσουμε λαχανικά, βότανα, μικρά φρούτα ακόμα και βρώσιμα λουλούδια στο…σαλόνι μας! Ναι καλά ακούσατε! Ο κ. Ραυτογιάννης θα μας εξηγήσει αναλυτικά για το πως η εταιρεία του έκανε πραγματικότητα αυτό που μέχρι χθες έμοιαζε επιστημονική φαντασία. Συγχρόνως, θα μας πει τα πάντα για τη νέα συνεργασία της CityCrop με την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, χάρη στην οποία έχουμε πλέον πρόσβαση σε φρέσκα λαχανικά στο κατάστημα.

Στη συνέχεια του επεισοδίου θα κάνουμε μια μεγάλη βουτιά στον κόσμο των e-sports παρέα με την πιο δημοφιλή Ελληνίδα gamer. Ο λόγος για τη Χριστιάνα Θάνου, CEO της Games World League.

Η Χριστιάνα παρατήρησε ότι στην παγκόσμια αγορά υπάρχει μια ανάγκη-έλλειψη. Δεν υπήρχε πουθενά μια πλατφόρμα στην οποία οι παίκτες θα μπορούσαν να καταγράψουν το βιογραφικό τους και τα τουρνουά που έχουν κερδίσει. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ιδρύσει το Games World League, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε πως λειτουργεί σαν το LinkedIn των e-sports. Συγχρόνως, το Games World League αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια για τους gamers, μέσα από την οποία μπορούν να κάνουν φίλους, διασυνδέσεις και να πάνε όλοι μαζί μπροστά.

Έπειτα, θα κάνουμε μια ξενάγηση στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας. Όπως γνωρίζουμε στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» φιλοξενούνται περίπου 50 Startups, καθώς και τα ερευνητικά εργαστήρια παγκόσμιων tech κολοσσών, όπως η Tesla.

Ο Δρ. Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» θα μας μιλήσει αναλυτικά για το πως είναι η συνεργασία με τόσο μεγάλες tech εταιρείες, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει το Κέντρο στις Startups.

Τέλος, θα γνωρίσουμε την Δρ. Αθανασία Τσέρτου, CTO της CIBOS Ιnnovation, της εταιρείας που ήρθε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην έρευνα και στην εμπορική εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων της ομάδας I-SENSE η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών αντικειμένων. Η CIBOS στοχεύει να συμβάλλει στη νέα οικονομία των ψηφιακών πλατφορμών και να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής γύρω από αυτές που θα υποστηρίξουν έναν αριθμό τομέων της οικονομίας.

Η κ. Τσέρτου θα μας μιλήσει για τις προκλήσεις της μετάβασης από τον ακαδημαϊκό στίβο στον επιχειρηματικό, ενώ παράλληλα θα μας παρουσιάσει το EVrywhere, την πλατφόρμα της CIBOS, η οποία δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα όλου του δικτύου των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Φυσικά όσοι το επιθυμούν μπορούν να δουν το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL.

 

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις