Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Adecco υποστηρίζει την πρωτοβουλία “Nestlé needs YOUth”

Με έμπρακτο τρόπο στηρίζει την ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Nestlé για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη με τίτλο: “Nestlé needs YOUth” η Adecco, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.

Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, η Nestlé δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών κατά τη διάρκεια της τριετίας 2014-2016 στην Ευρώπη, να τους στηρίξει με συμβουλευτική καριέρας και να ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργατών της για να δημιουργήσει μια “Συμμαχία για τη Νέα Γενιά”. Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, καθώς ήδη από το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος η Nestlé έχει προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε 12.000 νέους στην Ευρώπη, 285 από τους οποίους στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του πυλώνα της ενέργειας “Alliance for YOUth”, η Adecco προσφέρει στους νέους που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στη Nestlé μία επαγγελματική αξιολόγηση. Μέσα από μία σειρά τεχνικών που έχει αναπτύξει, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοί της εντοπίζουν μια ευρεία γκάμα δεξιοτήτων και κατ’ αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα δυνατά, αλλά και αδύνατα σημεία τους και να τα βελτιώσουν, λαμβάνοντας στο έπακρο την καθοδήγησή και την ενίσχυση των δύο εταιρειών.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η Nestlé και η Adecco θα διοργανώσουν σεμινάρια που θα λάβουν χώρα σε ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να συμβάλλουν έμπρακτα στην καθοδήγηση των νέων φοιτητών αναφορικά με την αγορά εργασίας και τις κατάλληλες επαγγελματικές τους κινήσεις. Στόχος των σεμιναρίων είναι να συμβουλεύσουν τους νέους φοιτητές γύρω από την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, τη σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού σημειώματος και τις τεχνικές μία επιτυχημένης συνέντευξης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις