Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Endeavor ScaleUp: Δέκα ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογικές επιχειρήσεις στον 6ο κύκλο

Με αυτήν την προσθήκη, το χαρτοφυλάκιό των scale up εταιρειών της Endeavor Greece θα συμπεριλαμβάνει 82 ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια αξίας 925 εκατ. δολαρίων και έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Η Endeavor, ο διεθνής οργανισμός που ενισχύει την ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας σε 40+ χώρες και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 11 χρόνια, ανακοινώνει την έναρξη του 6 ου Κύκλου του Προγράμματος ScaleUp.

Το ScaleUp αποτελεί το πρώτο διεθνές πρόγραμμα που επιλέγει και συγκεντρώνει τους πολλά υποσχόμενους, ανερχόμενους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είτε διατηρούν είτε επιθυμούν να έχουν δεσμούς με την Ελλάδα. Σήμερα, ο οργανισμός υποδέχεται στο δίκτυό του 10 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες και τους καινοτόμους ιδρυτές τους. Με αυτήν την προσθήκη, το χαρτοφυλάκιό των scale up εταιρειών της Endeavor Greece θα συμπεριλαμβάνει 82 ραγδαία αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια αξίας 925 εκατ. δολαρίων και έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Οι scaleup εταιρείες που εισέρχονται στον 6 ο Κύκλο του Προγράμματος ScaleUp επιδεικνύουν σημαντικές προοπτικές, έχουν συγκεντρώσει 85 εκατ. δολάρια και απασχολούν περισσότερους από 280 εργαζόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες εξ αυτών προέρχονται από τον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται μια εταιρεία ενεργή στον τομέα της διαστημικής/δορυφορικής τεχνολογίας, καθώς και μια εταιρεία από τον τομέα της τεχνολογίας υγείας γυναικών (femtech) που εστιάζει στα ορμονικά δεδομένα.

Η επιλογή των 10 νέων συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα ScaleUp έγινε επιμελώς από 20 πρωταγωνιστές της παγκόσμιας τεχνολογικής σκηνής και μέντορες του διεθνούς δικτύου της Endeavor, όπως οι Mohamed Azab (Grinta), Paulina Skrzypinska (Chief Innovation Officer στην Τράπεζα BNP Paribas και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor Πολωνίας), Χρήστος Κολημενάκης (Managing Director, Strategic Investment Lead & Payments στην JP Morgan), Kristina Serafim (General Partner στην Untethered Ventures, ex Verizon Ventures), James Christopoulos (Managing Director στην CVC Capital Partners) και άλλοι.

Η Eliso Kotsieva, υπεύθυνη χαρτοφυλακίου Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογίας Αγροτικού Τομέα και επικεφαλής του Προγράμματος ScaleUp αναφέρει: “Μέσα από την αυστηρή διαδικασία επιλογής μας, είχαμε το προνόμιο να συνδεθούμε με ιδρυτές με όραμα, οι οποίοι δίνουν ώθηση στην καινοτομία σε πολύ διαφορετικούς κλάδους. Από το Fintech και το Retail, μέχρι τη δορυφορική τεχνολογία και το FemTech, αυτές οι εταιρείες αψηφούν κάθε περιορισμό, και δημιουργούν λύσεις που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα και διαμορφώνουν το μέλλον των αντίστοιχων βιομηχανιών τους. Καθώς τις υποδεχόμαστε στο πρόγραμμα μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποστηρίξουμε την ανάπτυξή τους, καθώς καταλαβαίνουμε ότι για να κάνει scale μία εταιρεία, δεν αρκεί μόνο η άντληση κεφαλαίων αλλά και η ύπαρξη και ανάπτυξη μιας υποστηρικτικής κοινότητας. Το ταξίδι της Endeavor Greece τα τελευταία 11 χρόνια έχει υπάρξει ένα ταξίδι ανάπτυξης, ανθεκτικότητας και μετασχηματισμού. Καθώς προχωράμε, αυτές οι 10 εταιρείες θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να δημιουργούμε πραγματική αξία για την
Ελλάδα, ενισχύοντας την καινοτομία, προσελκύοντας παγκόσμιες επενδύσεις και τοποθετώντας την Ελλάδα ως σημείο αναφοράς για την επιχειρηματική αριστεία.”

Γνωρίστε τις εταιρείες και τους επιχειρηματίες

Ai Build

Η Ai Build, μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία software με έδρα το Λονδίνο, επαναστατεί στον κλάδο της προσθετικής κατασκευής (Additive Manufacturing) παγκοσμίως. Το λογισμικό της Ai Build επιτρέπει στις κατασκευαστικές εταιρείες να παράγουν αποτελεσματικά εξαρτήματα σε κλίμακα, βελτιώνοντας τις διαδικασίες της παραδοσιακής τρισδιάστατης εκτύπωσης που είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και επιρρεπείς σε σφάλματα.

Ιδρυτής: Daghan Cam, συνιδρυτής και CEO της Ai Build, Μιχάλης Δεσύλλας, συνιδρυτής και  COO της Ai Build

Bitquery

Η Bitquery είναι ένας κορυφαίος παίκτης Big-Data, σε αποστολή να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις διευκολύνοντας την προσβασιμότητα σε δεδομένα blockchain. Με ευρεία υποστήριξη για πάνω από 40 blockchains, η Bitquery αλλάζει τα δεδομένα σε τομείς καίριας σημασίας, όπως είναι τα DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση), DEX Analytics, και Crypto Forensics.

Ιδρυτής: Dean Καρακίτσος, ιδρυτής και CEO της Bitquery

Simpler

Η Simpler επαναπροσδιορίζει τις αγορές, παρέχοντας στους αγοραστές τη δυνατότητα αγορών με ένα click από συνεργαζόμενους εμπόρους, ενώ στους πωλητές την ευκαιρία να αυξήσουν το ποσοστό μετατροπών τους, επιτρέποντας στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν τις αγορές τους από κάθε κανάλι, με το πάτημα μόνο ενός πλήκτρου.

Ιδρυτές: Ράνια Λάμπρου, συνιδρύτρια και CEO της Simpler, Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, συνιδρυτής και COO της Simpler, Σπύρος Μανδέκης, συνιδρυτής και CTO της Simpler

MishiPay

Η MishiPay αλλάζει δραστικά το λιανεμπόριο μέσω της τεχνολογίας Scan and Go. Οι καταναλωτές σαρώνουν τα barcode των προϊόντων με τα κινητά τους τηλέφωνα, πραγματοποιούν ασφαλείς πληρωμές και εξέρχονται από τα καταστήματα εύκολα και ξεκούραστα.

Ιδρυτής: Mustafa Khanwala, συνιδρυτής και CEO της MishiPay

Inne

Η Inne δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να κατανοούν τα ορμονικά δεδομένα τους, θέτοντας στη διάθεσή τους ένα πρωτοποριακό μικροεργαστήριο βιοαισθητήρων και την αντίστοιχη εφαρμογή. Η πρωτοποριακή προσέγγιση στο ζήτημα της γονιμότητας βοηθά χρήστριες στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας μια βαθύτερη κατανόηση της αναπαραγωγικής υγείας.

Ιδρύτρια: Ειρήνη Ράπτη, συνιδρύτρια και CEO της Inne

XNomad

Η Xnomad συνδέει τις εμπορικές επωνυμίες και τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου με βραχύβιους χώρους λιανικών πωλήσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα βέλτιστης επιλογής τόπου εγκατάστασης, μέτρησης επιδόσεων και συναρπαστικών pop-up εμπειριών. Η φιλική προς τους χρήστες πλατφόρμα ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και αναβαθμίζει την πελατειακή αφοσίωση χωρίς κόπο.

Ιδρυτής: Jonathan Χαραλαμπάκης, ιδρυτής και CEO της xNomad

Tekmon

Η Tekmon βοηθά τα εταιρικά τμήματα πρώτης γραμμής, όπως αυτά της Ποιότητας, Υγείας, και Ασφάλειας, Παραγωγής, κοκ, να εργάζονται και να συνεργάζονται πιο αποδοτικά μέσω ενός cloud λογισμικού και mobile app που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση “εν κινήσει”. Μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος, χρήστες χωρίς γνώση προγραμματισμού μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακές διαδικασίες σύμφωνα με τα κανονιστικά και εσωτερικά πρότυπα της εταιρείας εντός μόνο λίγων ημερών.

Ιδρυτές: Νικόλας Ζήνας, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tekmon / Πάνος Μήτσιος, συνιδρυτής και COO της Tekmon

SPIN Analytics

Η SPIN Analytics ταράζει τα νερά στον τραπεζικό τομέα με την αυτοματοποίηση της ανάπτυξης πιστωτικών μοντέλων μέσω του RISKROBOT. Με προτεραιότητα τη συνεργασία, επιτρέπει στους αναλυτές να παράγουν εξαιρετικά αποτελέσματα, προσφέροντας αξιόπιστες πληροφορίες για την κερδοφορία και τη εμπεριστατωμένη λήψη αποφάσεων.

Ιδρυτής: Πάνος Σκλιάμης, ιδρυτής και CEO της Spin Analytics

OQ Technology

Η OQ Technology αναμορφώνει την παγκόσμια συνδεσιμότητα μέσω του δορυφορικού 5G IoT. Οι οικονομικά αποδοτικές λύσεις που προσφέρει εξυπηρετούν απομακρυσμένες περιοχές και αφορούν ειδικά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων σε τομείς όπως πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ναυτιλία, και μεταφορές.

Ιδρυτής: Omar Qaise, ιδρυτής και CEO της OQ Technology

Keyvoto

Η Keyvoto φέρνει δραστικές αλλαγές στη διαχείριση πληροφοριών προϊόντων μέσω της PXM πλατφόρμας της. Ενοποιεί προμηθευτές, εμπόρους λιανικής και συνεργάτες, επιτρέποντας την απρόσκοπτη και αδιάσπαστη δημιουργία, συντήρηση και παρακολούθηση πληροφοριών προϊόντων σε όλα τα κανάλια, όλα σε ένα μέρος.

Ιδρυτής: Γιώργος Παπαδημητρίου, συνιδρυτής και CEO της Keyvoto

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις