Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για την Ημέρα της Ευρώπης

Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» στις 9 Μαΐου, στη χώρα μας διοργανώνεται πληθώρα εκδηλώσεων, με την κεντρική εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα να λαμβάνει χώρα στα Χανιά, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Χανίων.

66 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, παρουσίασε την ιδέα του για πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να καταστεί ένα πιθανός πόλεμος μεταξύ των χωρών της αδιανόητος.

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε σχετικά:

«Η συγκυρία δεν είναι εύκολη για την Ευρώπη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψουμε να την υπερασπιζόμαστε. Όπως πρόσφατα επεσήμανε ο Πρόεδρο Γιούνκερ, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης καλούμαστε εμείς οι Ευρωπαίοι να αντιμετωπίσουμε τρεις σύγχρονες προκλήσεις: Να διατηρήσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μας. Να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ειρήνη. Να διαχειριστούμε τη μετανάστευση. Στην Ελλάδα οι προκλήσεις αυτές αναμφίβολα μεγεθύνονται λόγω της συνεχιζόμενης βαθιάς οικονομικής κρίσης. Ας μην ξεχνάμε όμως τι έχει επιτύχει ως τώρα και τι είναι ικανή να επιτύχει ακόμη η Ευρώπη. Οι γονείς μας έκαναν πραγματικότητα, μέσα από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα μεγάλο  εγχείρημα ειρήνης και αλληλεγγύης. Ας μείνουμε προσηλωμένοι στις  θεμελιώδεις αρχές της Ευρώπης, ομπρέλα προστασίας των χωρών, των λαών και των πολιτών που την απαρτίζουν. Και ας παλέψουμε για την ευημερία της χώρας μας μέσα στην κοινή μας Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην υπόλοιπη χώρα θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις