Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πως “μεταφράζονται” τα τεστ αντοχής για τον μικρό επιχειρηματία

Τεστ αντοχής, ασκήσεις προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, κεφαλαιακοί δείκτες και πολλοί ακόμη όροι κυριαρχούν σήμερα, στην ειδησεογραφία στον τομέα των τραπεζών. Ελάχιστοι εκτός των αμέσως ενδιαφερομένων γνωρίζουν με ακρίβεια τους όρους και ίσως ελάχιστα τους ενδιαφέρει να τους μάθουν.

Η σημασία για το ευρύ κοινό είναι πως “μεταφράζονται” όλα αυτά στην καθημερινότητα του απλού πολίτη, του ελεύθερου επαγγελματία και του μικρού και μεσαίου επιχειρηματίαΤι σηματοδοτεί για όλους αυτούς η επιτυχή έκβαση των τεστ αντοχής;

Με απλά λόγια σηματοδοτεί, όπως επισήμαναν σε δηλώσεις τους όλα τα επιτελικά στελέχη των τραπεζών, τη δυνατότητα του τραπεζικού συστήματος να επικεντρωθεί μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο βασικό του τραπεζικό έργο: την χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, ιδιωτών και επιχειρήσεων που “διψούν” για κεφάλαια προκειμένου να τρέξουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

“Μετά από μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομική κρίσης που κλείνει δεκαετία, διαθέτουμε επιτέλους την ρευστότητα που απαιτείται για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της οικονομίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά διοικητικό στέλεχος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Άρα με απλά λόγια όλοι οι εξειδικευμένοι όροι που σήμερα διαβάζει από απλός πολίτης και  μικρός επιχειρηματίας, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής, “μεταφράζονται” σε ρευστότητα. Μια λέξη που τα τελευταία δεκαετία “στέρεψε” από το λεξιλόγιο της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις