Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στην τελική ευθεία για το τρίτο NGB i-bank FinTech Crowdhackathon!

Την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, ξεκινά ο τρίτος “μαραθώνιος” ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank Fintech 3 Crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών στις τεχνολογίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech).

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του StartupperGr οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των διοργανωτών και φυσικά τον αριθμό συμμετοχών των δύο προηγούμενων NBG i-bank FinTech  Crowdhackathon.

Σημειώνεται πως το NBG i-bank FinTech 3 Crowdhackathon διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα, με την υποστήριξη της Crowdpolicy, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της τράπεζας για την ανάπτυξη συνεργασιών με νέες, καινοτόμες και δημιουργικές εταιρίες και ομάδες στο χώρο του FinTech.

O Κώστας Καλογεράκης, be finnovative Programme Manager και στέλεχος της διεύθυνσης ψηφιακών καναλιών της Εθνικής Τράπεζας.

“Το 3ο #FinTech Crowdhackathon που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Crowdpolicy αποτελεί και φέτος το business bootcamp για το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, be finnovative. Οι ομάδες που θα διακριθούν θα έχουν την ευκαιρία να εισαχθούν, εφόσον το θελήσουν, στον τρίτο κύκλο του προγράμματος, το οποίο δέχεται συμμετοχές μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2019. Τα χρηματικά βραβεία του Crowdhackathon είναι σημαντικά, αλλά πιο σημαντική είναι η εμπειρία της συνεργασίας πάνω σε μια συγκεκριμένη πρόκληση, καθώς και η δικτύωση, τόσο με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, όσο και με στελέχη της αγοράς. Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον ανοικτής καινοτομίας, οι δράσεις αυτές φέρνουν την Εθνική Τράπεζα κοντά σε δυναμικές ομάδες και σε επίδοξους επιχειρηματίες, με στόχο την ανάπτυξη νέων εμπορικών μοντέλων στο πεδίο του FinTech”, ανέφερε σχετικά ο Κώστας Καλογεράκης, be finnovative Programme Manager και στέλεχος της διεύθυνσης ψηφιακών καναλιών της Εθνικής Τράπεζας

Που απευθύνεται

Το NBG i-bank Fintech 3 Crowdhackathon απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, σε οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει τη FinTech εφαρμογή, την ιδέα του ή τη μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με την προοπτική να επιτύχει στην ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ.

Διοργάνωση – Νικητές

Στο NBG i-bank Fintech 3 Crowdhackathon οι ομάδες θα συνεργαστούν για τρεις ημέρες, στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και οι συμμετέχοντες θα έχουν ευκαιρίες για σημαντικά χρηματικά βραβεία, όπως και τη δυνατότητα της μετέπειτα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα be finnovative για να εξελίξουν την ιδέα τους σε  FinTech Startup.

Οι ιδέες, που περιμένουμε στο Crowdhackathon μπορούν να αφορούν το ευρύτερο πεδίο του FinTech, αλλά αυτές που παρουσιάζουν ένα ειδικό ενδιαφέρον για την Εθνική Τράπεζα είναι οι ακόλουθες: πληρωμές, KYC (Know-Your-Customer) για εταιρικούς πελάτες, κυβερνοασφάλεια (cybersecurity), καταναλωτικά δάνεια, εφαρμογές PSD2, εφαρμογές για επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως ο πρώτος νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και αντίστοιχα ο δεύτερος νικητής χρηματικό επίσης έπαθλο 3.000 ευρώ. Παράλληλα, εκτός από την απόδοση των χρηματικών βραβείων θα επιλεγούν και οι ομάδες που θα προκριθούν απευθείας στο selection day του προγράμματος be finnovative, του επιχειρηματικού επιταχυντή της Εθνικής Τράπεζας, σε θέματα FinTech που στόχο έχει την ευρύτερη υποστήριξη ομάδων και εταιριών στο χώρο του FinTech, την επιχειρηματική τους ενδυνάμωση και την επιτάχυνση τους, καθώς επίσης και τη δημιουργία εμπορικών συνεργασιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του NBG i-bank Fintech 3 Crowdhackathon, που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του be finnovative, Πειραιώς 74, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις