Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία AidPlusCare και Hermes Healthcare για την εφαρμογή προγραμμάτων digital health

Oι εταιρείες Hermes Healthcare και AidPlusCare εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους στην χώρα μας με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων παρακολούθησης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ασθενών με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις.

Στόχος της συνεργασίας είναι να προσφέρει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ευφυείς και πρακτικές ηλεκτρονικές λύσεις, έτσι ώστε να εκτελούν την ιατρική πρακτική και εξ αποστάσεως (Πρόβλεψη, Πρόληψη, Θεραπεία Ακριβείας) και να προσφέρουν εξατομικευμένη θεραπεία στους ασθενείς τους, με “όχημα” το σύστημα myAlgos, το οποίο δημιούργησε η Hermes Healthcare.

Ενσωματώνοντας σε όλα τα προγράμματα υποστήριξης και συμμόρφωσης ασθενών την τεχνολογική υπεροχή του συστήματος myAlgos, το οποίο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, αφού συνδυάζει web και native (Android & iOS) mobile εφαρμογές, σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων, η AidPlusCare στοχεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας και τους χρόνιους ασθενείς να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και εξατομικευμένης διαχείρισης της πάθησής τους.

Μέσω του συστήματος myAlgos οι κλινικοί ιατροί “ξεκλειδώνουν” την εμπειρία που βιώνουν οι ασθενείς τους, και μπορούν να εφαρμόσουν στοχευμένες θεραπείες και ως εκ τούτου, να επιτύχουν μια πιο ποιοτική και αποτελεσματικότερη σχέση με αυτούς. Παράλληλα, εξοικονομούν χρόνο από τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ λαμβάνουν κρίσιμες ειδοποιήσεις όταν χρειάζεται να παρέμβουν. Αντίστοιχα, οι ασθενείς νοιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια μέσω της εξατομικευμένης υποστήριξης, ενημερώνονται real time για τα οφέλη και τις παρενέργειες της θεραπείας τους, λαμβάνουν διατροφικές συστάσεις και άλλες κρίσιμες πληροφορίες και κυρίως αποκτούν κίνητρο να παραμείνουν ενεργοί στην αυτοδιαχείριση της πάθησής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hermes Healthcare, Δημήτρης Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι έντονα αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει ισχυρά θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις. Θεωρώ επίσης ότι οι επαγγελματίες υγείας θα μπορέσουν να συλλέξουν ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες από τον ίδιο τον ασθενή, ώστε να τεκμηριώσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και να τις προσαρμόσουν στις πραγματικές και διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενούς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AidPlusCare, Μιχάλης Δελαπόρτας ανέφερε: «Αν αναλογιστούμε ότι χάνονται σε παγκόσμια κλίμακα 637 δις δολάρια ετησίως λόγω της μη συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία , η συμμόρφωση δείχνει να βελτιώνεται αισθητά όταν εφαρμόζονται προγράμματα που υποστηρίζονται από ψηφιακά εργαλεία σε λογισμικό cloud. Εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα myAlgos σε όλα μας τα προγράμματα υποστήριξης, εκπαίδευσης και συμμόρφωσης ασθενών, ουσιαστικά επενδύουμε στην εξέλιξη των υπηρεσιών που προσφέρουμε καθώς πάμε τον ασθενή ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του και το γιατρό στην υπηρεσία του ασθενή του. Και αυτό για εμάς στην AidPlusCare είναι προτεραιότητα για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας – υψηλού επιπέδου – στους ασθενείς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις