Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mark Zuckerberg: “ΑR και VR οι τεχνολογίες της δεκαετίας”

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος φαίνεται ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία θεωρεί ότι μπορεί να λύσει αρκετά κοινωνικά προβλήματα.

Σε δημοσίευσή του στο Facebook, ο Zuckerberg προβλέπει ότι θα σημειωθεί τεράστια πρόοδος στην τεχνολογία μέσα στη νέα δεκαετία. Όπως λέει, η τεχνολογία της προηγούμενης δεκαετίας ήταν τα κινητά τηλέφωνα – τα οποία θα παραμείνουν στο προσκήνιο – όμως μπαίνοντας στα 20s θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη στην εικονική πραγματικότητα που θα μπορούσαν “να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μας με την τεχνολογία”.

Ο Zuckerberg υποστηρίζει ότι η εικονική πραγματικότητα έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις σε πολύ σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως το αυξανόμενο κόστος στέγασης και η οικονομική ανισότητα. Πώς; Σύμφωνα με τον ίδιο, με την τεχνολογία αυτή, οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλέψουν εξ αποστάσεως και δεν θα χρειάζεται να ξοδέψουν χρήματα ούτε για σπίτια αλλά ούτε και μετακινήσεις.

Και αυτό δεν αργεί, όπως λέει, καθώς αν υπάρξει η σχετική δέσμευση, η τεχνολογία μπορεί να έχει “τελειώσει” έως το 2030. Άλλωστε, η επαυξημένη πραγματικότητα ήδη εφαρμόζεται με αργούς ρυθμούς. Εταιρείες όπως οι Microsoft και Magic Leaps έχουν ήδη κυκλοφορήσει VR headsets ενώ και το Facebook δουλεύει πάνω σε γυαλιά AR.

Τα γυαλιά έχουν κωδική ονομασία Orion και αναπτύσσονται στα εργαστήρια του Facebook στην Ουάσινγκτον και η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με την Luxottica, την μητρική εταιρεία της Ray-Ban για να τα κυκλοφορήσει μεταξύ 2023 και 2025. Ταυτόχρονα, το Facebook αναπτύσσει και έναν φωνητικό βοηθό για τον έλεγχο των γυαλιών, σύμφωνα με το CNBC.

Oι “βλέψεις” του Facebook προς την εικονική πραγματικότητα έχουν ξεκινήσει βέβαια εδώ και χρόνια. Το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η εξαγορά της Oculus VR το 2014 για 2 δις δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις