Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

78,2 εκατ. ευρώ σήκωσαν οι Startups της Venture Friends το 2019

Χρονιά – ορόσημο αποτέλεσε το 2019 για τη Venture Friends, όπως φαίνεται μέσα από ένα απολογιστικό άρθρο που δημοσιεύει ο ίδιος ο Απόστολος Αποστολάκης στην ιστοσελίδα του VC.

Πιο συγκεκριμένα, ο επενδυτής κάνει λόγο για ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, σημαντικό αριθμό εταιρειών που έκαναν scale up αλλά και μια αύξηση προσλήψεων που ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της ανάπτυξης ορισμένων εταιρειών.

Ως “highlight” της χρονιάς, ο Απόστολος Αποστολάκης θεωρεί τη χρηματοδότηση – μαμούθ της Blueground, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Όμως πέραν της χρηματοδότησης αυτής, ο ίδιος στέκεται στα χρήματα που κατάφεραν να σηκώσουν πολλές ακόμη Startups που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του VC, κατά τη διάρκεια του 2019. Και δεν ήταν λίγα.

Οι Startups της VF σήκωσαν συνολικά 78,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, από αναγνωρισμένους επενδυτές, μεταξύ των οποίων 10 διεθνή VCs, ενώ η Venture Friends συμμετείχε στις χρηματοδοτήσεις με 15,5 εκατ. ευρώ! Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον partner του VC, υπήρχαν επιχειρήσεις που δεν εξασφάλισαν κάποιον γύρο χρηματοδότησης, όμως συνέχισαν να αναπτύσσονται, αξιοποιώντας τα σταθερά τους έσοδα.

Η Instashop είναι μία από αυτές καθώς χωρίς κάποια νέα χρηματοδότηση μέσα στο 2019 αναπτύχθηκε κατά 2.2% YoY, έφτασε τους 300 χιλιάδες χρήστες, ενώ αναμένεται να υπερδιπλασιάσει την ανάπτυξή της μέσα στο 2020. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Justmop η οποία δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία και αναπτύσσεται δυναμικά χρόνο με το χρόνο.

Η Spotawheel είναι μία από τις εταιρείες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσα στο 2019, αμέσως μετά το λανσάρισμα της στην Πολωνία. Σε νέα χώρα μπήκε και η Myjobnow, η οποία βοηθά πλέον και τις εταιρείες στην Ιταλία να βρουν προσωπικό, ενώ τη διεθνή τους επέκταση συνεχίζουν και οι Stasher και Welcome Pickups.
Μετά την είσοδό της σε Σαντάγο, Λίμα και Κέιπ Τάουν, η Welcome προσφέρει τις υπηρεσίες της πλέον σε 52 πόλεις παγκοσμίως ενώ Stasher σήμερα δραστηριοποιείται σε 200 πόλεις σε όλον τον κόσμο!

Φέτος υπήρξαν εταιρείες της VF που δεν αναπτύχθηκαν διεθνώς, αλλά “μεγάλωσαν” μέσα στις ίδιες τις αγορές τους και ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα με το νέο έτος. Η Plum, η οποία βοηθά πλέον 500 χιλιάδες χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο να εξοικονομήσουν και να επενδύσουν τα χρήματά τους. είναι μία από αυτές, ενώ μια άλλη είναι ο Douleutaras, που έχει “κυριαρχήσει” στην Ελλάδα με 20 χιλιάδες μηνιαίους χρήστες.

Εξίσου σημαντικό βέβαια με τις χρηματοδοτήσεις και την ανάπτυξη των εταιρειών αυτών είναι ότι, σαν αποτέλεσμα, δημιουργήθηκαν πολλές νέες θέσεις εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέχρι το τέλος του 2019, περίπου 1,100 άτομα προσελήφθησαν από εταιρείες του χαρτοφυλακίου της VF, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 60 ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις