Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Innovation team της Wirecard μετακομίζει σε γερμανικό Fintech incubator

To Innovation team της Wirecard, της μεγάλης γερμανικής εταιρείας πληρωμών που κατέρρευσε τον Ιούνιο μετά από οικονομικές ατασθαλίες, θα ενταχθεί σε μια  νέα μονάδα ψηφιακής καινοτομίας της Finleap.

Σύμφωνα με το Reuters έξι άτομα με επικεφαλής τον Joern Leogrande, πρώην επικεφαλή του τμήματος  καινοτομίας της Wirecard, έρχεται λίγο πριν από την επίσημη έναρξη των διαδικασιών αφερεγγυότητας τον επόμενο μήνα οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην χρεωκοπία ή στην πώληση τομέων της γερμανικής τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε απώλειες θέσεων εργασίας.
Η Wirecard υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας στις 25 Ιουνίου αφού παραδέχτηκε ότι 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ που διατηρήθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων στο εξωτερικό πιθανότατα δεν υπήρχαν ποτέ.

Ο Leogrande θα είναι ηγηθεί μιας νέας μονάδας Corporate Innovation and Corporate Venture Building της Finleap με στόχο τη προσφορά υπηρεσιών Digital Transformation σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις στην Γερμανία και όχι μόνο.

Η Finleap είναι ένας επενδυτικός incubator με έμφαση το Fintech, o oποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του 11 Startups που καλύπτουν την τραπεζική αγορά, την ασφαλιστική αλλά και αυτή της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις