Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alibaba Group και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επενδύουν σε esports Startup

Η Σουηδική Startup Challengermode που ασχολείται με τα esports έλαβε χρηματοδότηση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων από το επενδυτικό τμήμα της Alibaba, την eWTP Innovation Fund, ενώ συμμετείχαν στην χρηματοδότηση μεταξύ άλλων και οι Telia Ventures, GP Bullhound, Back in Black Capital, αλλά και ο 38χρονος Σουηδός επιθετικός της Μίλαν Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Challengermode για την περαιτέρω επέκταση της σε παγκόσμιο επίπεδο (κυρίως στην Βόρεια Αμερική) και για την επιτάχυνση των εσόδων της πλατφόρμας. Μέσω της χρηματοδότησης, θα προχωρήσει η ανάπτυξη προϊόντων, δημιουργώντας τρόπους για τους προγραμματιστές παιχνιδιών να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία της Startup και σε νέες συνεργασίες.

Εκτός από τους παίκτες, η πλατφόρμα gaming επιτρέπει σε brands, δημιουργούς περιεχομένου, εκδότες παιχνιδιών και επαγγελματίες διοργανωτές τουρνουά να αλληλεπιδρούν και να δημιουργούν έσοδα από το κοινό στο οποίο στοχεύουν μέσω marketplace.

Πέρα από αυτό η Challengermode, έχει μια πληθώρα συνεργασιών, μεταξύ άλλων με τη FIFA, με το digital festival DreamHack και την Fnatic, αλλά διαθέτει και μια ομάδα esports, έχοντας ως αποστολή όπως αναφέρει η ίδια την ανάπτυξη και εξάπλωση των esports.

Μιλώντας για τους στόχους της εταιρίας ο  συν-ιδρυτής και CEO, Robel Efrem δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Η υπόσχεση μας στην βιομηχανία του esports είναι ότι θα φτιάξουμε μια πλατφόρμα, που θα επιτρέπει στον κάθε ένα να συμμετέχει στα esports, ανεξάρτητα την ικανότητα ή την εμπειρία του παίκτη. Αυτό σημαίνει ότι πέρα την διοργάνωση τουρνουά, είναι εύκολο να δημιουργήσεις τη δική σου κοινότητα».

Ο Efrem συνέχισε λέγοντας ότι: «Με τα επιπλέον χρήματα θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε την κύρια αποστολή μας, ώστε να προσφέρουμε την πιο ανταγωνιστική εμπειρία gaming για τον κάθε ένα, αλλά και σε κάθε σπίτι και για οποιοδήποτε παιχνίδι»

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις