Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups μέρος της ζωής μας 

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσες εταιρείες Startup αποτελούν μέρος της καθημερινότητας σας; 

Το κείμενο αυτό δεν έχει σκοπό να «διαφημίσει» κάποιες εταιρείες, αυτές που θα αναφερθούν ως παράδειγμα, ούτε φυσικά να αμελήσει ορισμένες άλλες, πολλώ δε μάλλον κάτι τέτοιο να θεωρηθεί πως έγινε με δόλο. Και αυτό το αναφέρουμε εξ αρχής για να μην υπάρχει κάποιου είδους παρεξήγηση. Εξάλλου, εκτιμώ πως όλοι θα γίνουν κοινωνοί του «μηνύματος» και θα καταλάβουν την ευρύτερη «εικόνα».

Ενδεχομένως εδώ και μερικά χρόνια, οι Startups να αποτελούν κάτι «εξωτικό», «άγνωστο», ακόμη και «δυσνόητο», όχι φυσικά για εμάς που συμμετέχουμε ενεργά στο συνολικότερο οικοσύστημα των Startup εταιρειών. Ωστόσο, ας επιχειρήσουμε να το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, πιο διεξοδικά. Οι Startups και κυρίως οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι εδώ, έχουν περιεχόμενο, παρόν και αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, είτε αυτές (οι υπηρεσίες) φαίνονται, είτε όχι.

Σήμερα, λοιπόν, κάποιος πολίτης είναι πολύ πιθανόν να ασφαλίζει το σπίτι του ή την υγεία του κάνοντας χρήση μιας Startup εταιρείας, να οδηγεί ένα όχημα (από αυτοκίνητο έως ποδήλατο) κάνοντας, επίσης, χρήση των υπηρεσίων μιας Startup εταιρείας, να επισκευάζει το σπίτι του με τον ίδιο τρόπο κ.ο.κ.

Παρατίθενται, εντελώς ενδεικτικά, ορισμένα ονόματα: Insurance Market, Spotawheel, WarplyDouleftaras, Skroutz, Instacar κ.ά. “Do they ring a bell?”, όπως θα έλεγαν και στις ΗΠΑ. Βέβαια, υπάρχουν και οι Startup εταιρείες οι υπηρεσίες των οποίων δεν «φαίνονται», καθώς αποτελούν μέρος των υπηρεσιών που προσφέρουν εταιρείες που έρχονται απευθείας σε επαφή με το κοινό. Εκεί, πραγματικά οι αναφορές είναι αναρίθμητες, όπως και εξαιρετικά σπουδαίες, καθώς κάποιες φορές συνδέονται και με εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς όπως αυτός της υγείας.

Οι Startups λοιπόν είναι εδώ, μέρος της ζωής, της καθημερινότητας μας και αυτό θα πληθαίνει συνέχεια, είτε τις «βλέπουμε», είτε όχι!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις