Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: Ξεπέρασε το ορόσημο των 2 δισ. ενεργών χρηστών!

Η μετοχή της Meta κατέγραψε άνοδο της τάξης του 20%

Πριν περίπου 20 χρόνια το Facebook εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ζωή μας, αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο που επικοινωνούμε. Από τότε, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok, οι χρήστες του συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πιο συγκεκριμένα, η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία το Facebook ξεπέρασε το ιστορικό ορόσημο των 2 δισ. ενεργών χρηστών. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο το Facebook πρόσθεσε 16 εκατομμύρια νέους χρήστες. Η πορεία του στην Ευρώπη και την Αμερική ήταν ανοδική, ωστόσο η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις χώρες της Ασίας.

Τα υπόλοιπα οικονομικά αποτελέσματα της Meta διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,76 δολ. ανά μετοχη
  • Τα έσοδα ανήλθαν στα 32,17 δισ. δολάρια
  • Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη ανήλθαν στα 10,63 δολάρια

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Meta κατέγραψε άνοδο της τάξης του 20%.

«Η κοινότητά μας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και είμαι ικανοποιημένος με την ισχυρή αφοσίωση στις εφαρμογές μας. Το Facebook μόλις έφτασε στο ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων ημερήσιων ενεργών χρηστών», δήλωσε ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg. «Η πρόοδος που σημειώνουμε στην τεχνητή νοημοσύνη και στα Reels επιδρά καταλυτικά. Πέραν αυτού, το βασικό θέμα της διοίκησής μας για το 2023 είναι το ‘Έτος Αποδοτικότητας’ όπου θα επικεντρωθούμε στο να γίνουμε ένας ισχυρότερος και πιο ευκίνητος οργανισμός» πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις