Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Έφυγε» ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου

Πέθανε αναπάντεχα σε ηλικία μόλις 68 ετών, ένας από τους πιο ευφυείς και ευρηματικούς ανθρώπους του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, σε ηλικία μόλις 68 ετών. Καινοτόμος, τρομερά ευφυής και άνθρωπος σπάνιου ήθους, με ευρηματική ματιά και αστική ευγένεια που ξεχώριζε.

Ο Αντώνης Οικονόμου γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος ΕΜΠ, με μακρά εμπειρία σε θέματα αυτοματισμών και ρομποτικής, καθώς και στη διεύθυνση μεγάλων έργων και προγραμμάτων R&D (έχοντας διατελέσει μέτοχος και διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας ZENON, Robotics & Informatics και επιχειρησιακός διευθυντής σε μεγάλη μεταλλευτική εταιρεία).
Είχε διευθύνει εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας (ΖΗΝΩΝ, Retail-link, Raymetrics, Π.Α.Ν. Αντίστιξις), έχει συμβάλλει στην επιχειρηματική τους εξέλιξη, την επέκταση των δραστηριοτήτων τους και την μεγέθυνση των λειτουργικών τους αποτελεσμάτων, ενώ διαθέτει εξαιρετική εμπειρία στη διαχείριση προσωπικού, τη διεύθυνση τεχνολογικά απαιτητικών ερευνητικών έργων, καθώς και στη διαπραγμάτευση και υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας.
Διευθυντής του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη νέων ιδεών στους τομείς των ψηφιακών εφαρμογών και της δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας (CCI’s), έφυγε σήμερα από τη ζωή αφήνοντας πίσω του κληρονομιά το σπουδαίο έργο του.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις