Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ChatGPT πέρασε εξετάσεις του ΑΠΘ με άριστα!

Το chatbot της OpenAI πέρασε το μάθημα της ψηφιακής επεξεργασίας με βαθμολογία 8 στα 10

Άλλη μια ακαδημαϊκή επιτυχία σημείωσε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, ChatGPT, αυτή τη φορά σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες του τμήματος πληροφορικής του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) έβαλαν το chatbot να εξεταστεί στο μάθημα της ψηφιακής επεξεργασίας. To ChatGPT  όχι μόνο κατάφερε να περάσει το μάθημα, αλλά το έκανε και με άριστα.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι Έλληνες επιστήμονες το υπέβαλαν το chatbot στις ίδιες εξετάσεις με αυτές που δίνουν και οι φοιτητές. Το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακό, καθώς το AI σύστημα βαθμολογήθηκε με 8 στα 10.

Οι δυνατότητες του ChatGPT έχουν καταφέρει να εντυπωσιάσουν ολόκληρο τον πλανήτη, διότι το AI εργαλείο μπορεί μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να συντάξει από εκθέσεις για μαθητές και εργασίες για φοιτητές μέχρι δημοσιογραφικά και επιστημονικά άρθρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η επένδυση της Microsoft στην OpenAI έφτασε τα 10 δισ. δολάρια. Μάλιστα, ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι τα νέα προγράμματα όπως το ChatGPT θα αλλάξουν τον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις