Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Ίλον Μασκ θέλει να δημιουργήσει το δικό του ChatGPT

Ο δισεκατομμυριούχος φέρεται να θέλει να αναπτύξει μια εναλλακτική λύση στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI

Μια εναλλακτική λύση στο ChatGPT της OpenAI θέλει να αναπτύξει ο ‘Ιλον Μασκ. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Tesla και του Twitter φέρεται να προσέγγισε τον Igor Babuschkin, έναν ερευνητή που πρόσφατα αποχώρησε από τη μονάδα DeepMind AI της Alphabet.

Σύμφωνα με την Information οι δύο άνδρες συζήτησαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ειδικής ομάδας για να συνεχίσει την έρευνα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο η «επιχείρηση» βρίσκεται ακόμα σε πρώιμα στάδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίλον Μασκ είχε ιδρύσει το OpenAI μαζί με τον επενδυτή της Silicon Valley, Σαμ Άλτμαν ως μη κερδοσκοπική Startup, όμως είχε αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018.Αναφερόμενος στην απόφαση του αυτή ο ίδιος εξήγησε ότι η εταιρεία «αρχικά δημιουργήθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Τώρα είναι και για το κέρδος. Δεν έχω μερίδιο στο OpenAI, ούτε είμαι στο διοικητικό συμβούλιο, ούτε το ελέγχω με οποιονδήποτε τρόπο».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής λεπτομερές σχέδιο για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων, όμως όλο και κάτι θα πρέπει να ετοιμάζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους εξήρε τις δυνατότητες του ChatGPT.

«Το ChatGPT είναι τρομακτικό καλό. Δεν απέχουμε πολύ από μία επικίνδυνα ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη», είχε τονίσει σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο Ίλον Μασκ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις