Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Δείτε αναλυτικά τα σημεία που μπορείτε να δώσετε αίμα

Τραγικές ώρες βιώνει η χώρα μας μετά το το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, οι εικόνες από το οποίο κάνουν τον γύρo του κόσμου. Με τον τραγικό απολογισμό των νεκρών να έχει φτάνει τους 40 και τους τραυματίες να είναι δεκάδες, δεν ήταν λίγοι οι οργανισμοί και οι φορείς που οργάνωσαν δράσεις αιμοδοσίας και βοήθειας. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να βοηθήσετε.

Που μπορείτε να δώσετε αίμα

 

Ερυθρός Σταυρός

Εκτατή αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε σχετική  ανακοίνωση ο Ερυθρός Σταυρός.

Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας

Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα. Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Έκκληση για αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ από το ΑΠΘ

Έκκληση για αιμοδοσία στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, προκειμένου να συνδράμει η οικογένεια του ΑΠΘ στις ανάγκες για αίμα που προκλήθηκαν από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Διεύθυνση Νοσοκομείου

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Στ. Κυριακίδη 1, ΤΚ 54636
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2313.303110, 2313.303111

 

Έκτακτη  δράση αιμοδοσίας από το Δήμο Αθηναίων

 

Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. τηλ: 2132039265
Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

  • 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587
  • 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ ,Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865
  • 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 210201551

Έκτακτη αιμοδοσία και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας

Έκκληση για προσφορά αίματος, απευθύνει το κέντρο αίματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στα Τέμπη.

Ειδικότερα, το κέντρο αίματος, το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8:00 το βράδυ, απευθύνει έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία.

Τηλεφωνική γραμμή για την ενημέρωση  συγγενών

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας, δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Επίσης, οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176, για παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύχθηκε τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις