Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Public Group: Η ανάπτυξη και η επιβράβευση των ανθρώπων καταλύτης του στρατηγικού μετασχηματισμού και για το 2022

Ο οργανισμός προσελκύει διαρκώς νέα ταλέντα προάγοντας ένα θετικό περιβάλλον συνεργασίας βασισμένο σε τέσσερις αξίες που ενθαρρύνουν τον σεβασμό και συμπερίληψη, την καινοτομία και την αγάπη για το περιβάλλον

Οι άνθρωποι αποτελούν κινητήρια δύναμη για το δίκτυο καταστημάτων και το επιχειρηματικό οικοσύστημα του Public Group. Με στόχο την μεταμόρφωση του λιανεμπορίου στην Ελλάδα και με όραμα να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα & υπηρεσίες για ν’ απολαμβάνουν τη ζωή όπως οι ίδιοι επιθυμούν, ο οργανισμός εστιάζει ακόμη περισσότερο στην ενδυνάμωση και εξέλιξη των ανθρώπων του.

Με αυτή τη δυναμική, το Public Group ανακοινώνει σήμερα απολογιστικά στοιχεία για το 2022. Τα στοιχεία προέκυψαν έπειτα από σχετική έρευνα ανάμεσα στους εργαζομένους της, που σημείωσε σημαντική αύξηση συμμετοχής, κατά 46%, αγγίζοντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τον κλάδο, σύμφωνα με τη Willis Towers Watson. Όπως προκύπτει, o οργανισμός προσελκύει διαρκώς νέα ταλέντα προάγοντας ένα θετικό περιβάλλον συνεργασίας βασισμένο σε τέσσερις αξίες που ενθαρρύνουν τον σεβασμό και συμπερίληψη, την καινοτομία και την αγάπη για το περιβάλλον.

Εξέλιξη

To Public Group προχώρησε το 2022 σε προαγωγές στο 10% του δυναμικού του, πρόσφερε επίσης περισσότερες από 15.000 ώρες εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων, ενώ είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που, σε συνεργασία με το LinkedIn, δίνει πρόσβαση σε πάνω από 13.000 μαθήματα σε καινοτόμα εργαλεία εκπαίδευσης και εκμάθησης. Αντίστοιχα, μέσω του Public Digital Academy, η εταιρεία διοργάνωσε στο 50% των ανθρώπων του διατμηματικά μηνιαία εξειδικευμένα sessions σχετικά με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με τη συμβολή κορυφαίων εισηγητών της αγοράς.

Πιστή και στη συνεχή ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των εργαζομένων, η εταιρεία προχώρησε και το 2022 στην υλοποίηση εκπαιδευτικού Προγράμματος Ανάπτυξης Ηγεσίας σε συνεργασία με τη BrainUp, για να δημιουργήσει τους Star Managers του αύριο. Το πρόγραμμα εστίασε στην ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων για τους εργαζομένους σε θέσεις ευθύνης του Public Group, με έμφαση στο Omni Retail. Το Public Group συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων. Απόδειξη αυτού αποτελεί ότι, σε σύνολο 2.500 εργαζομένων στην Ελλάδα, το 51% είναι γυναίκες, ενώ το 32% κατέχει ηγετικές θέσεις.

Επιβράβευση

Επιβραβεύοντας τους ανθρώπους της για τις υψηλές τους επιδόσεις, το Public Group προχώρησε το 2022 στην παροχή ενός ολοκληρωμένου και συμπεριληπτικού σχήματος bonus, συνολικής αξίας ύψους 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ . Παράλληλα, προχώρησε σε ειδικές παροχές όπως ένα εκπτωτικό σχήμα με όφελος 9% για αγορές σε supermarkets. Ειδικά για τους εργαζόμενους του δικτύου που είχαν συμπληρώσει βασικό διάστημα παραμονής στον οργανισμό, παρείχε δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ παράλληλα προσέφερε υποτροφίες για μεταπτυχιακή εκπαίδευση εργαζομένων.

Προσέλκυση νέων ταλέντων

Με τη δημιουργία του in-house hub καινοτομίας Public ΝΕΧΤ, το Public Group ανέπτυξε το 2022 μια ομάδα από 86 εξειδικευμένους tech experts και software developers που διευρύνεται διαρκώς, με απώτερο στόχο να φτάσει τους 100. Η συγκεκριμένη ομάδα εργάζεται καθημερινά για την ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων για την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, με επίκεντρο τις ανάγκες του καταναλωτή σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά από επιτυχημένα έργα με πιο χαρακτηριστικό την εφαρμογή της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης που υλοποιήθηκε στα Public και διακρίθηκε στον θεσμό των Cloud Computing Awards 2022. Μέσα στο 2022 ξεκίνησε το Public NEXT Graduate Program, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές με πάθος για τις ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει 12 μήνες πλήρους εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος συνεργασίας

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το Public Group υλοποίησε δεκάδες δράσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία εταιρικής σελίδας για τους εργαζομένους στο Facebook, η δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου, η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η διοργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, η προετοιμασία γευμάτων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», η επιβράβευση των παιδιών των εργαζομένων που εισήχθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με οικιακές συσκευές για να ζήσουν το νέο τους σπίτι με τον δικό τους τρόπο κ.α. Όλες οι δράσεις είχαν ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, με τελικό στόχο τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος όπου η κάθε επιτυχία είναι αφορμή για γιορτή και επιβράβευση!

Η ευημερία, η ανάπτυξη και η εργασιακή ικανοποίηση των ανθρώπων του Public Group βρίσκεται στην καρδιά της εταιρικής του φιλοσοφίας, αναγνωρίζοντας καθημερινά πως οι άνθρωποι του είναι αυτοί που προσθέτουν την υπεραξία και το ουσιαστικό, μακροχρόνιο όφελος στην ταυτότητα του οργανισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις