Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Silicon Valley Bank: Η ύποπτη κίνηση του CEO λίγες μέρες πριν το «κραχ»

Ο Γκρεγκ Μπέκερ «ξεφορτώθηκε» χιλιάδες μετοχές της τράπεζας λίγες μόλις μέρες πριν από την κατάρρευσή της

Μετοχές αξίας σχεδόν 3,5 εκατ. δολαρίων πούλησε ο CEO της Silicon Valley Bank, Γκρεγκ Μπέκερ, 11 μόλις μέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο Μπέκερ «ξεφορτώθηκε» σχεδόν 12.500 μετοχές σε μια προσχεδιασμένη, αυτοματοποιημένη πώληση στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Επίσης, στις 31 Ιανουαρίου είχε πουλήσει μετοχές για 1,1 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καλύψει μια φορολογική υποχρέωση.

Μάλιστα ο Μπέκερ δεν ήταν ο μόνος άνθρωπος εντός της SVB που ξεφορτώθηκε τις μετοχές του. Ο τρίτος στην ιεραρχία οικονομικός διευθυντής της τράπεζας, Ντάνιελ Μπεκ, πούλησε και εκείνος μετοχές αξίας 575.180 δολαρίων, όπως αποκάλυψε το Newsweek.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι κινήσεις των δύο ανδρών αποτελούν μέρος ενός προσυμφωνημένου σχεδίου πώλησης μετοχών στελεχών, για το οποίο γνώριζε η SEC. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν οι Μπέκερ και Μπεκ ανέμεναν την κατάρρευση της τράπεζας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις