Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάνω από 30.000 διαδραστικοί πίνακες ξεκίνησαν να παραδίδονται στα σχολεία

Για μία «νέα εποχή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα» έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες άρχισαν να παραδίδονται στα σχολεία της επικράτειας από σήμερα, αρχής γενομένης από το 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου μάλιστα παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης Δημοτικού, μαζί με τη δασκάλα τους εξερεύνησαν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία επίδειξη στους επίτιμους προσκεκλημένους τους: περιηγήθηκαν μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση σε κτίρια της ρωμαϊκής εποχής και έλυσαν διαδραστικές ασκήσεις ιστορίας, μαθηματικών και φυσικής.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. «Δίνουμε δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς να διαμορφώνουν το μάθημά τους και στα παιδιά να συμμετέχουν περισσότερο», σημείωσε.

Επεσήμανε, δε, τη σημασία του ότι τα χρήματα που χρηματοδότησαν την παροχή αυτού του εξοπλισμού είναι ευρωπαϊκά, από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Χαίρομαι γιατί πιάνουν τόπο και γρήγορα», είπε.

Για μία «νέα εποχή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα» έκανε λόγο η κα. Κεραμέως από την πλευρά της. «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο, τα παιδιά μας αποκτούν νέες δυνατότητες. Ένα νέο, ψηφιακό εργαλείο, ένα νέο συναρπαστικό ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας και μάθησης ανοίγεται για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή. Με οδηγούς τους πολύτιμους εκπαιδευτικούς μας, τα παιδιά μας αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα», ανέφερε η υπουργός.

Συνολικά, 36.000 διαδραστικά συστήματα θα παραδοθούν στα σχολεία της χώρας, σε όλα τα τμήματα λυκείων, γυμνασίων, Έ και Στ’ δημοτικού, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφερε η κα. Κεραμέως, τα 6.000 συστήματα θα έχουν παραδοθεί μέχρι τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ενώ το σύνολο των 36.000 συστημάτων θα έχει εγκατασταθεί έως το 2024. Τα διαδραστικά συστήματα στοχεύουν στο να ενισχύσουν τη μαθητοκεντρική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ανάδειξη της συνεργατικής μάθησης.

Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης. Η επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι, στο ίδιο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν οι παραδόσεις περισσότερων από 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια της Ελλάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις