Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

DRAGONS’ DEN GREECE: Φινάλε με έντονα συναισθήματα, ανατροπές και μεγάλες επενδύσεις

Ο Σάκης Τανιμανίδης ανανέωσε το ραντεβού με τους τηλεθεατές για τη νέα σεζόν

Ο πρώτος κύκλος του DRAGONS’ DEN GREECE, του πρώτου επιχειρηματικού show της ελληνικής τηλεόρασης που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ANT1 με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, έφθασε στο τέλος του. Το τελευταίο επεισόδιο δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, καθώς ήταν γεμάτο έντονα συναισθήματα, ανατροπές, σκληρές διαπραγματεύσεις, επενδύσεις, ενώ φυσικά δεν έλειπε και το χιούμορ.

Στους μεγάλους νικητές του χθεσινού επεισοδίου ήταν ο Θωμάς Γάτος, ο οποίος παρουσίασε στους dragons, το «Speedporter», μια πλατφόρμα ανεύρεσης, μεταφοράς και διαχείρισης χαμένων αντικειμένων.

Ο επιχειρηματίας ήταν επίσημα ντυμένος, φορώντας ένα κομψό κοστούμι, κάτι που τράβηξε αμέσως την προσοχή του Πολ Ευμορφίδη, ο οποίος του ζήτησε να βγάλει τα παπούτσια του προκειμένου να νιώσει πιο άνετα. Και εκείνος με χιουμοριστική διάθεση το έκανε αμέσως.

Στη συνέχεια, ο Θωμάς ζήτησε 60.000 ευρώ για το 10% της επιχείρησης και 600.000 ευρώ για όλη την εταιρεία. Η ιδέα άρεσε στον Λέοντα Γιοχάη, ο οποίος του ζήτησε το 15% για τα χρήματα που ήθελε, ωστόσο δεν άργησε να μπει στο παιχνίδι και η Μαρία Χατζηστεφανή. Οι δύο  επενδυτές «κονταροχτυπήθηκαν», καθώς η Μαρία Χατζηστεφανή προσέφερε 70.000 ευρώ για το 12% με τον Λέοντα να αντιπροτείνει 60.000 ευρώ για το 10%.

Τα αστειάκια όμως του Θωμά με τον ενόχλησαν την Μαρία, η οποία πήρε πίσω την προσφορά της. Έτσι ο Λέων επανήλθε στην αρχική του πρόταση με το 15%, κάτι που ο Θωμάς δέχτηκε.

Τις εντυπώσεις αν και με μακάβριο τρόπο, σίγουρα τις έκλεψαν οι επιχειρηματίες Βλάσης Παπαχρήστος και Σπύρος Σπυρόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν το e-teletes, μια πλατφόρμα που αφορά διαδικτυακές υπηρεσίες γραφείων τελετών.

Οι δύο επιχειρηματίες ζήτησαν από τους επενδυτές 120.000 ευρώ για το 85% της εταιρείας τους. Η ιδέα προκάλεσε το ενδιαφέρον των dragons, ωστόσο λόγω του αντικειμένου της επιχείρησης εν τέλει δεν είχαμε κάποια προσφορά.

«Δεν θέλω να είμαι σε μια επιχείρησή που έχει να κάνει με ένα θλιβερό γεγονός και για αυτό είμαι εκτός», δήλωσε η Μαρία με τον Πολ να συμπληρώνει: «Η δουλειά θα πετύχει, γιατί τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Δεν θα μου έδινε ποτέ χαρά αυτή η δουλειά. Θα πετύχετε, αλλά δυστυχώς είμαι εκτός».

«Το σίγουρο είναι πως αυτή η δουλειά κρίση δεν έχει», ανέφερε στο τέλος η Λιλή Περγαντά.

Στους νικητές του τελευταίου επεισοδίου ήταν και η Γιώτα Λωρίδα, η οποία παρουσίασε την κρεμαστή παιδική κούνια -αιώρα «Kounia Bella». Η Γιώτα εντυπωσίασε τους επενδυτές και τελικά έκλεισε συμφωνία ύψους 30.000 ευρώ με τον Πολ και την Λιλή για το 10% της εταιρείας της.

Κάπως έτσι το DRAGONS’ DEN GREECE ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επεισοδίων, με συνολικές συμφωνίες ύψους 1.117.000 ευρώ, ποσό που δεν έχει ξαναδοθεί στην ελληνική τηλεόραση.

Το φινάλε

Την εκπομπή έκλεισε ο Σάκης Τανιμανίδης, ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού με τους τηλεθεατές για τη νέα σεζόν.

«Και κάπως έτσι τα φώτα στο DRAGONS’ DEN κλείνουν για τη φετινή σεζόν. Κάποιοι πήραν επενδύσεις και κάποιοι σημαντικά μαθήματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επιχειρηματίες που θα έρθουν την επόμενη σεζόν θα είναι πιο έτοιμοι και πιο διαβασμένοι και οι Dragons θα είναι πάλι εδώ αναζητώντας την επόμενη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία που θα τη βοηθήσουν να φτάσουν στα ουράνια», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής και αμέσως μετά προβλήθηκε ένα βίντεο από τα παρασκήνια του show όπου ο Πολ χορεύει μαζί με την Λιλή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις