Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mega gaming deal: Η Sega εξαγοράζει την εταιρεία των Angry Birds για 706 εκατ. ευρώ!

Η συμφωνία έκλεισε και επίσημα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία Sega βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της Rovio Entertainment, της εταιρείας που κατέχει το franchise παιχνιδιών για κινητά Angry Birds και τελικά το deal έκλεισε! Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Sega εξαγορά φτάνει τα 706 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2024.

Η Sega σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rovio στην ανάπτυξη παιχνιδιών για smartphones, με στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων εκδόσεων υφιστάμενων IPs της που μπορούν προσαρμοστούν στα mobile δεδομένα. Με την εξαγορά αυτή η ιαπωνική πολυεθνική αναμένεται να ενισχύσει και να επιταχύνει σημαντικά την παγκόσμια εδραίωση του portfolio παιχνιδιών της. Εξάλλου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η mobile gaming αγορά θα αντιπροσωπεύει το 56% της παγκόσμιας gaming αγοράς μέχρι το 2026.

Την ίδια ώρα, η συμφωνία θα βοηθήσει και τη Rovio να επεκταθεί και πέρα από τον τομέα mobile gaming.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό παιχνίδι ήταν μια τεράστια επιτυχία το 2009, αλλά το franchise φαίνεται να έχει πέσει από την κορυφή, καθώς η Rovio ανέφερε πτώση κερδών και απολύσεις.

Το 2016, η Rovio προχώρησε σε μια κινηματογραφική εκδοχή του παιχνιδιού, το The Angry Birds Movie, η οποία ήταν επιτυχία στο box office και εξακολουθεί να είναι η έβδομη ταινία βιντεοπαιχνιδιών με τις υψηλότερες εισπράξεις – ακόμα κι αν οι κριτικές δεν ήταν ευνοϊκές. Η συνέχεια του 2019, The Angry Birds Movie 2, δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία. Η Rovio παρακολουθούσε καθώς ανταγωνιστές όπως η Candy Crush μεγάλωναν όλο και περισσότερο, μειώνοντας το ενδιαφέρον για τα Angry Birds.

Τώρα, η υποστήριξη της Sega ίσως βοηθήσει τη Rovio να βρει ένα πιο σταθερό επιχειρηματικό μοντέλο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις