Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sega: Ένα βήμα πριν την απόκτηση της Rovio Entertainment

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στο ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια και η Sega μπορεί να κλειδώσει τη μεγάλη συμφωνία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η Sega, η Ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία ανάπτυξης και διανομής βιντεοπαιχνιδιών, πλησιάζει όλο και περισσότερο στην αγορά της Rovio Entertainment, της εταιρείας που κατέχει το franchise παιχνιδιών για κινητά Angry Birds. Η The Wall Street Journal αναφέρει πώς το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στο ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια και πως η Sega μπορεί να κλειδώσει τη μεγάλη συμφωνία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Είναι δύσκολο βέβαια να πιστέψει κανείς πως η Sega θα ξοδέψει ένα τόσο μεγάλο ποσό για την εξαγορά της Rovio μετά την πτώση της δημοτικότητας των παιχνιδιών Angry Birds. Το αρχικό παιχνίδι ήταν μια τεράστια επιτυχία το 2009, αλλά το franchise φαίνεται να έχει πέσει από την κορυφή του 2014, όταν η Rovio ανέφερε πτώση κερδών και απολύσεις.

Το 2016, η Rovio προχώρησε σε μια κινηματογραφική εκδοχή του παιχνιδιού, το The Angry Birds Movie, η οποία ήταν επιτυχία στο box office και εξακολουθεί να είναι η έβδομη ταινία βιντεοπαιχνιδιών με τις υψηλότερες εισπράξεις – ακόμα κι αν οι κριτικές δεν ήταν ευνοϊκές. Η συνέχεια του 2019, The Angry Birds Movie 2, δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία. Η Rovio παρακολουθούσε καθώς ανταγωνιστές όπως η Candy Crush μεγάλωναν όλο και περισσότερο, μειώνοντας το ενδιαφέρον για τα Angry Birds. Τώρα ίσως η Sega δοκιμάσει να ξεκινήσει το Angry Birds into the Nights.

Πρόσφατα, η Rovio αφαίρεσε το αρχικό παιχνίδι Angry Birds από το Google Play Store και μετονόμασε την έκδοση iOS σε Red’s First Flight. Η κίνηση έγινε φαινομενικά για να μετακινήσει τους παίκτες στις προσοδοφόρες συνέχειες freemium και να αποκρύψει το επιχειρηματικό μοντέλο buy once and play forever του αρχικού παιχνιδιού.

Η Rovio είχε προηγουμένως πλησιάσει μια συμφωνία 800 εκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης Playtika αλλά οι συνομιλίες δεν ήταν προσοδοφόρες και έληξαν επίσημα τον Μάρτιο. Η Sega λοιπόν θα μπορούσε σύντομα να κατέχει την εταιρεία Angry Birds με έδρα τη Φινλανδία.

Το αρχικό παιχνίδι Angry Birds της Rovio ήταν το πρώτο παιχνίδι για κινητά που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο downloads (ένα ρεκόρ πιστοποιημένο από το Guinness World Records) και η Rovio ισχυρίστηκε ότι η συνδυασμένη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της είχε φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια downloads από πέρυσι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις