Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

 Sony: 4 βραβεία στα 2023 TIPA Awards

H υψηλού κύρους Technical Image Press Association αναγνώρισε για άλλη μια φορά τις επιδόσεις και την καινοτομία της Sony, αποδίδοντάς της συνολικά τέσσερα βραβεία TIPA.

Η Sony είναι υπερήφανη που ανακοινώνει ότι η υψηλού κύρους Technical Image Press Association αναγνώρισε για άλλη μια φορά τις επιδόσεις και την καινοτομία της Sony, αποδίδοντάς της συνολικά τέσσερα βραβεία TIPA. Φέτος, η Sony κατέκτησε τίτλους όπως «Καλύτερη full frame επαγγελματική φωτογραφική μηχανή» για την Alpha 7 RV και «Καλύτερη επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για δημιουργούς περιεχομένου» για την ZV-E1.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ FULL FRAME ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: Sony Alpha 7 RV

Οι συντάκτες του TIPA επέλεξαν ομόφωνα την Alpha 7R V ως μια εξαιρετικά εντυπωσιακή, ευέλικτη και ευέλικτη φωτογραφική μηχανή που ανεβάζει τον πήχη των χαρακτηριστικών και των λειτουργιών για τους επαγγελματίες φωτογράφους. Διαθέτει full frame αισθητήρα 61MP, υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 8K και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 8-stop, ενώ επιπλέον προσφέρει πρωτοφανή ακρίβεια και ταχύτητα στην παρακολούθηση και πρόβλεψη της κίνησης πληθώρας θεμάτων με το προηγμένο σύστημα αυτόματης εστίασης με AI. Χάρη στο Exmor R BSI
και τον επεξεργαστή BIONZ XR, η Alpha 7R V διαθέτει ένα αξιοσημείωτο δυναμικό εύρος 15-stop και διευρυμένες δυνατότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όταν η δράση είναι γρήγορη και οι στιγμιαίες λήψεις είναι κρίσιμες, οι φωτογράφοι μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα λήψης 10 fps σε πλήρη ανάλυση για έως και 583 διαδοχικά συμπιεσμένα καρέ RAW – με full-time AE/AF – και, στη λήψη JPEG, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 1000 διαδοχικών καρέ σε μία μόνο ριπή.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Sony ZV-E1

Σχεδιασμένη για απαιτητικούς δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να καταγράφουν περιεχόμενο τόσο εν κινήσει όσο και σε σταθερά σημεία χωρίς την ανάγκη συνεργείου ή επεξεργασίας μετά τη λήψη, η compact και full-frame ZV-E1 προσφέρει νέες λειτουργίες Al για την παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων, μπορεί να χειριστεί πολλαπλές αλληλεπιδράσεις θεμάτων και μπορεί να ρυθμιστεί για οπτικά εφέ και φίλτρα μέσω πολυάριθμων κινηματογραφικών ρυθμίσεων για vlog. Οι επιλογές ελέγχου είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω της οθόνης αφής της
φωτογραφικής μηχανής και εξ αποστάσεως μέσω smartphones. Το Dynamic Active Mode παρέχει αυξημένη σταθεροποίηση για πρωτόγνωρη ελευθερία κατά τη λήψη με το χέρι, ενώ το chip AI κόβει έξυπνα την εικόνα, ώστε το θέμα να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής. Στις πολυάριθμες επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνεται η λειτουργία livestreaming μέσω σύνδεσης USB. Ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο με 3 κάψουλες καλύπτει τις αλλαγές κατεύθυνσης και μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα ή με αυτόματη ανίχνευση. Ένα πλεονέκτημα είναι η πρόσβαση στο οικοσύστημα Sony Creators&Cloud που επιτρέπει την επεξεργασία στο cloud και την κοινή χρήση πολυμέσων.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ PRIME: Sony FE 50mm F1.4 GM

Προσφέροντας ένα εξαιρετικά γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/1,4, αυτός ο prime φακός είναι ιδανικός για λήψεις με χαμηλό φωτισμό και για απευθείας λήψεις. Με διάφραγμα 11-blade και δυνατότητα κοντινής εστίασης στα 40,6 cm, αυτός ο φακός G Master είναι ιδανικός ως φακός γενικής χρήσης που μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά ομαλά φόντα και πλούσιο bokeh εφέ. Οι συντάκτες των TIPA εντυπωσιάστηκαν από την ενσωμάτωση νέων χαρακτηριστικών σχεδιασμού και ελέγχου που τον καθιστούν εξίσου ιδανικό για βίντεο όσο και για φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων δύο πλήκτρων συγκράτησης της εστίασης και ενός δακτυλίου χειροκίνητης εστίασης γραμμικής απόκρισης για λεπτομερή έλεγχο της εστίασης. Στην κατασκευή που είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις, τα πλήκτρα και τους διακόπτες, ενώ η επίστρωση του μπροστινού στοιχείου με φθόριο το προστατεύει περαιτέρω από δύσκολες συνθήκες. Όπως όλοι οι φακοί Sony G Master, τα ειδικά στοιχεία ελαχιστοποιούν τις εκτροπές και την παραμόρφωση, ενώ παρέχουν εξαιρετική ανάλυση, ευκρίνεια και βελτιωμένη διαύγεια και ακρίβεια χρωμάτων.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ZOOM: Sony FE 20-70mm F4 G

Οι σύγχρονοι φακοί πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του vlogging, καθώς και εκείνες των φωτογραφιών φωτογραφίας. Ο Sony FE 20-70mm πετυχαίνει και στα δύο σημεία και επιπλέον χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός φακός, από ευρυγώνιος έως κανονικός, που επεκτείνει το καθολικό ζουμ 24-70mm σε ένα πολύ χρήσιμο 20mm. Για τους βιντεογράφους, όταν λειτουργεί με ευρύ ζουμ προσφέρει ένα εκτεταμένο οπτικό πεδίο για selfies, τοπία και φωτογράφηση εκδηλώσεων με εξαιρετική ευκρίνεια από άκρη σε άκρη, ενώ το μήκος &πορτρέτου των 70mm είναι ιδανικό για POV, συνεντεύξεις και εργασίες που απαιτούν λεπτομέρειες, με διάφραγμα 9-blade για απαλό bokeh εφέ. Δύο μηχανισμοί XD παρέχουν ομαλή και αθόρυβη απόδοση AF, ενώ ένας ανανεωμένος σχεδιασμός εξαλείφει την αναπνοή κατά την εστίαση, τη μετατόπιση εστίασης και την οριζόντια μετατόπιση, ενώ η σταθεροποίηση εικόνας σε λειτουργία Active Mode προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στη διαδικασία λήψης βίντεο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις