Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Acer εισάγει το νέο “ebii” με τεχνολογία ΑΙ στην αγορά των e-bike

Το “ebii”, το νέο e-bike της Acer διαθέτει τεχνολογία AI-driven και προσαρμόζεται στις συνθήκες χρήσης και στο προτιμώμενο από τον αναβάτη επίπεδο υποβοήθησης.

Η Acer ανακοίνωσε το Acer ebii, ένα AI-driven μονοκινητήριο ηλεκτρικό ποδήλατο με έξυπνο control box οχήματος για μια απολαυστική οδηγική εμπειρία. Το ebiiAssist προσαρμόζεται αυτόματα στις συνθήκες χρήσης, την ισχύ του πεταλιού και τις προτιμήσεις του αναβάτη για πιο ομαλή διαδρομή. Η μπαταρία μεγάλης διάρκειας, τα έξυπνα χαρακτηριστικά ασφαλείας και η μινιμαλιστική, ελαφριά του σχεδίαση επιτρέπουν στους χρήστες να περιηγούνται στους δρόμους της πόλης με στυλ, άνεση και μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

“Το ολοκαίνουργιο Acer ebii αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα μέσω της τεχνολογίας και του δημιουργικού του σχεδιασμού, που υποστηρίζεται από την επιθυμία να βελτιώσουμε την κινητικότητα και τις εμπειρίες των χρηστών”, δήλωσε ο Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc., “Καθώς οι κάτοικοι της πόλης αναζητούν εύκολες, ασφαλείς και πιο ‘πράσινες’ επιλογές μετακίνησης, η υποβοήθηση ΑΙ και οι καινοτόμες λειτουργίες ασφάλειας του Acer ebii τους δίνουν τη δυνατότητα να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις, σε λιγότερο χρόνο. Το ντεμπούτο της Acer στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των θυγατρικών της, όπως το σύστημα ισχύος της MPS Energy και το cycling computing της Xplova”, πρόσθεσε ο Kao. “Ο ακρογωνιαίος λίθος του σχεδιασμού του ebii είναι το έξυπνο control box οχήματος, το οποίο τροφοδοτεί και κατευθύνει το σύνολο των δυνατοτήτων του ποδηλάτου μέσω ενός κέντρου διαχείρισης”.

Η μοναδική αρχιτεκτονική του ποδηλάτου

Το Acer ebii ξεχωρίζει με την χαρακτηριστική συναρμολογούμενη αρχιτεκτονική του, που χωράει τη μπαταρία και το control box σε ένα ενιαίο συμπαγές έξυπνο κιβώτιο ελέγχου οχήματος. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του επιτρέπει εύκολη φόρτιση και μεταφορά της μπαταρίας, καθιστώντας απλή τη συντήρηση και παρέχοντας δυνατότητα αναβάθμισης. Το σετ τροχών στη θέση του κινητήρα έχει δυναμική σχεδίαση, εξαιρετικά αποδοτικό κινητήρα 250/350 W με δίαυλο CAN 48 V και ροπή 40 Nm, διευκολύνοντας την υποβοηθούμενη οδήγηση έως και 25 Km/h.

Έξυπνα χαρακτηριστικά για εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης

Η λειτουργία ebiiAssist του ποδηλάτου, με τεχνητή νοημοσύνη προσαρμόζεται στη δύναμη που ασκεί ο αναβάτης στο πετάλι, τις συνθήκες οδήγησης και το προτιμώμενο επίπεδο υποβοήθησης, ενώ προσαρμόζεται έξυπνα με την πάροδο του χρόνου για μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Κατά τη διάρκεια χρήσης, ο ελεγκτής αξιοποιεί την τεχνολογία AI για να προσαρμόζει αυτόματα την απόδοση του κινητήρα και να παρέχει άνετη οδήγηση. Η τεχνολογία AI του ebii αξιοποιεί, επίσης, μεγάλα data και συλλέγει πληροφορίες χρηστών μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής ebiiGO. Οι αναβάτες μπορούν να συνδέσουν το κινητό τους στο ηλεκτρικό ποδήλατο μέσω Bluetooth και στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσουν το ebiiGO για να ελέγξουν τις προτεινόμενες διαδρομές, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ταχύτητα οδήγησης, τις ρυθμίσεις αυτόματου ξεκλειδώματος και άλλες πληροφορίες για μεγαλύτερο έλεγχο στις αστικές τους μετακινήσεις. Μπορούν, ακόμα, να έχουν πρόσβαση στο ebiiRide, μια προσαρμοστική εφαρμογή ελέγχου διαδρομής που λειτουργεί με το ebiiAssist, για να διασφαλίζει ότι οι αναβάτες δεν θα ξεμείνουν ποτέ από ρεύμα κατά τη διάρκεια χρήσης. Το ebiiRide προσφέρει τρεις λειτουργίες για να επιλέξουν οι χρήστες, ανάλογα με τις προτιμήσεις οδήγησης. Το Eco Mode για εξοικονόμηση ενέργειας, το My ebii Mode για έξυπνη ισορροπία και το Boost Mode για ρυθμίσεις ταχύτητας και εξόδου κινητήρα με βάση τις εκάστοτε συνθήκες δρόμου και την απόσταση από τον προορισμό.

Αποσπώμενη μπαταρία μεγάλης διάρκειας

Το ebii φέρει μια ανθεκτική, αποσπώμενη μπαταρία που μπορεί να αντέξει έως και 110 km, φορτίζει έως και 100% σε μόλις 2,5 ώρες, ενώ η βελτιστοποιημένη κατανομή ισχύος με τεχνολογία AI συμβάλλει στην επέκταση της διάρκειας ζωής της για να μπορεί να υποστηρίξει μια ολόκληρη μέρα στο δρόμο. Είναι σχεδιασμένη με υψηλή αξιοπιστία από την MPS Energy. Η μπαταρία ταχείας φόρτισης έχει επίσης περάσει από αυστηρές δοκιμές για να διασφαλίσει τη μέγιστη αξιοπιστία και ασφάλεια. Οι αναβάτες μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν τη μπαταρία και να την χρησιμοποιήσουν ως φορητό φορτιστή για άλλες συσκευές. Μπορούν, ακόμα, να ελέγξουν την τροφοδοσία της μπαταρίας μέσω του ebiiGO ή της έξυπνης οθόνης LED του τιμονιού μέσω διαφόρων ειδοποιήσεων, όπως ο υπολειπόμενος χρόνος ταξιδιού.

Μοναδικά χαρακτηριστικά για ασφαλή οδήγηση

Οι αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων μπορούν πλέον να αντιμετωπίζουν τους δρόμους με σιγουριά, καθώς το Acer ebii είναι εξοπλισμένο με μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Ο προβολέας και το πίσω φως του ebii ανάβουν αυτόματα στο σκοτάδι, ενώ διατίθεται και πρόσθετος φωτισμός κάτω από το κιβώτιο ελέγχου του οχήματος για μεγαλύτερη ορατότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Το ebii είναι επίσης εφοδιασμένο με αισθητήρα ραντάρ οπίσθιας σύγκρουσης κάτω από το κάθισμα για να ειδοποιεί τον ποδηλάτη για άλλα οχήματα.

Ελαφριά και βιώσιμη σχεδίαση

Με βάρος μόλις 16 Kg, το στιβαρό και συμπαγές πλαίσιο από κράμα αλουμινίου είναι σχεδιασμένο για σταθερή και ευκίνητη εμπειρία οδήγησης. Η διακριτική αλλά εντυπωσιακή εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από λευκό ματ φινίρισμα και μία οθόνη LED στο κέντρο του τιμονιού, η οποία δείχνει καθαρά στους οδηγούς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να έχουν πλήρη έλεγχο του ποδηλάτου εν κινήσει. Τα airless ελαστικά είναι ασφαλή για οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες, ενώ έχουν σχεδιαστεί από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά.

Το ebii της Acer θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από 1.999 €.
Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το www.acer.com.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις