Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GreenTech Challenge από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA, είναι μία πρωτοβουλία της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ που ως στόχο έχει να αναδείξει καινοτόμες ιδέες σε τομείς όπως το περιβάλλον και η ενέργεια, οι έξυπνες και βιώσιμες πόλεις και τα ‘πράσινα’ προηγμένα προϊόντα και τεχνολογίες.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού διοργανώθηκε με επιτυχία το Warm Up Day , παρουσία του Πρύτανη ΕΜΠ, του Προέδρου ΤΕΕ, καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών του ΕΜΠ, των συνεργαζόμενων φορέων του διαγωνισμού καθώς και γνωστών startups και οργανισμών του Ελληνικού οικοσυστήματος. Στο Warm Up Day παρουσιάστηκε αναλυτικά το πλαίσιο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο τρόπος συμμετοχής των διαγωνιζόμενων, και τα συστήματα αξιολόγησης των καινοτόμων σχεδίων.

Συγκεκριμένα ο Πρύτανης ΕΜΠ Καθηγητής κ. Γκόλιας αναφέρθηκε στο ρόλο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ενίσχυση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν το βιωτικό επίπεδο και ενισχύουν τις κοινωνικές δομές της χώρας. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Στασινός τόνισε την καλή συνεργασία μεταξύ ΕΜΠ και ΤΕΕ, η οποία μέσω της ανάπτυξης δράσεων για την στήριξη τη καινοτομίας και από τους δύο φορείς, ενισχύεται ακόμα περισσότερο ενώ ο κ. Αραβώσης Αν. Καθηγητής ΕΜΠ και ρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού ανέλυσε λεπτομερώς όλα τα
βήματα και τις διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Τέλος ο κ. Νικολούδης υπ. Διδάκτωρ ΕΜΠ (startup Mantis BI) παρουσίασε τα συστήματα αξιολόγησης των καινοτόμων σχεδίων, και παράλληλα ο Δρ. Γερογιάννης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής (startup ChainProof.ai) ανέπτυξε τη σημασία και τον ρόλο των μεντόρων και των συνεργαζόμενων φορέων στη διενέργεια του διαγωνισμού.

Το GreenTech Challenge by ESU NTUA, είναι πλέον γεγονός και οι δράσεις του εγκαινιάζονται με το πρώτο από τα δύο Bootcamp Trainings θα πραγματοποιηθούν, να λαμβάνει χώρα στις 29/03/2018 .

Τα Bootcamp Trainings είναι μια σειρά εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών σεμιναρίων που ως στόχο έχουν την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τη αποτελεσματικότερη υποβολή και ανάπτυξη της ιδέας τους στα πλαίσια του διαγωνισμού.

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις