Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Η κρίση που ισοπέδωσε την SVB ήταν τραπεζική και όχι τεχνολογική» υποστηρίζει κορυφαίο VC

Η Ανν Γκλόβερ, CEO και συνιδρύτρια της Amadeus Capital επέρριψε τις ευθύνες για την κατάρρευση της τράπεζας στη διοίκησή της

Τραπεζική ήταν η κρίση που κατέστρεψε τη Silicon Valley Bank και όχι τεχνολογική, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει κορυφαία επιχειρηματίας στον χώρο των Venture Capitals.

Πιο συγκεκριμένα, η Ανν Γκλόβερ, CEO και συνιδρύτρια της Amadeus Capital, δήλωσε ότι η κρίση της SVB προκλήθηκε από «εντελώς ανεύθυνες» πρακτικές της διοίκησής της, όπως η λήψη βραχυπρόθεσμων καταθέσεων από VC και επένδυσή τους σε μακροχρόνιο χρέος.

«Πρόκειται για μια κλασσική τραπεζική χρεοκοπία, απίστευτα ανεύθυνη ειλικρινά από την ανώτερη διοίκηση της SVB στην Καλιφόρνια», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γκλόβερ.

«Πήραν καταθέσεις σε μετρητά από VC και hedge funds και τα έβαλαν σε ενυπόθηκα ομόλογα πρώτου έτους που έπεσαν σε αξία όταν ανέβηκαν τα επιτόκια», πρόσθεσε η επενδύτρια.

Η SVB έκλεισε και ανελήφθη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ έπειτα από μια σειρά μαζικών αναλήψεων από Startups κυρίως εν μέσω φόβων για την οικονομική της υγεία.

Νωρίτερα, η τράπεζα είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 2,25 δισ. δολαρίων για να καλύψει μια τρύπα 1,8 δισ. δολαρίων στον ισολογισμό της που προκλήθηκε από την πώληση ομολόγων αξίας 21 δισ. δολαρίων με ζημία.

«Δεν αντιστάθμισαν το επιτόκιο. Αυτό είναι πραγματικά βασική τραπεζική, δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογική κοινότητα. Η τεχνολογική κοινότητα επηρεάστηκε», κατέληξε η Γκλόβερ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις