Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Χάρης Δημητρακόπουλος και οι λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Softweb στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Softweb έχει μια σύγχρονη ματιά, με εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που καλύπτει όλη την χώρα και την στιγμή που μιλάμε άλλες 6 χώρες σε 20 διαφορετικούς κλάδους.

Του Σοφοκλή Αρχοντάκη
Καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εταιρειών είναι αυτή την στιγμή η πιο σοφή επένδυση με γρήγορη απόσβεση, η Business Voice θέλησε να μιλήσει με τον Χάρη Δημητρακόπουλο, CEO της Softweb, ώστε να μας εξηγήσει τη δική τους προσέγγιση και τα προϊόντα.
Η Softweb έχει μια σύγχρονη ματιά, με εργαζόμενους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που καλύπτει όλη την χώρα και την στιγμή που μιλάμε άλλες 6 χώρες σε 20 διαφορετικούς κλάδους. Κάνοντας μια μικρή έρευνα σχετικά με τα προϊόντα, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε για αυτά που μας έκαναν περισσότερη εντύπωση και απευθύνονται σε μεγαλύτερο ή πολύ εξειδικευμένο κοινό.
Έχοντας δει σχολαστικά τις υπηρεσίες σας, μιλήστε μας για την «ναυαρχίδα» σας, το Business Suite, και τις δυνατότητές του.
Η Softweb, ξεκινώντας την πορεία της από το 2008 και όντας πλέον ηγέτης στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, είναι σε θέση να έχει στο ενεργητικό της μια ευρεία γκάμα προϊοντικών λύσεων με μία από αυτές να είναι το Softweb Business Suite (SBS). Το SBS αφορά μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες με Omnichannel πρακτική και προσφέρει στις επιχειρήσεις μια πλήρη προσέγγιση για τη διαχείριση των λειτουργιών τους σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, Web και Mobile. Αποτελεί την ιδανική λύση για εταιρείες χονδρικής με διευρυμένο πελατολόγιο που επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν το κόστος διαχείρισης μέσα από μια ψηφιακή λύση. Η αξιοποίηση του Softweb Business Suite, καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των λειτουργιών της επιχείρησης, όπως το κύκλωμα πωλήσεων και πωλητών (sfa), το reporting, το marketing, το κύκλωμα εγκρίσεων (rfa), τις έρευνες αγοράς (audits), τις επιθεωρήσεις (merchandising) κ.α.. Επιπλέον, η σουίτα, παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα σε κάθε πελάτη της εταιρείας και επιτρέπει στα στελέχη να πραγματοποιούν εξατομικευμένες και στοχευμένες ενέργειες π.χ. πωλήσεων ή μάρκετινγκ, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Συνοπτικά, το Softweb Business Suite είναι μια σύγχρονη, φιλική προς το χρήστη και επεκτάσιμη λύση που μπορεί να παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κάθε εταιρεία μπορεί να αλληλεπιδρά με το οικοσύστημά της χωρίς διακοπή με έναν ψηφιακό, απλουστευμένο και απολύτως δομημένο τρόπο.
Στο κομμάτι των Human Resources, ποιες λύσεις μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας και πως αυτές έχουν θετικό αντίκτυπο στον εργαζόμενο;
Η εταιρεία μας αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στην αγορά για μια λύση με στόχο να απλοποιηθούν οι ροές των εργασιών, καθώς επίσης να θωρακιστούν οι πολιτικές και οι καθημερινές διαδικασίες των εταιρειών, δημιούργησε το Softweb Intranet Platform (SIP). Η συγκεκριμένη λύση αφορά μια εφαρμογή διαθέσιμη σε web και mobile περιβάλλον. Βασική της λειτουργικότητα είναι η απλοποιημένη καταγραφή κάθε τύπου αιτημάτων στελεχών μιας επιχείρησης με εύχρηστο & γρήγορο τρόπο από τις κινητές συσκευές (smartphone/tablet) ή τους υπολογιστές τους. Με τη δυνατότητα έγκρισης ή απόρριψης αιτημάτων εξ αποστάσεως, η εφαρμογή εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια, επιτρέποντας στα στελέχη να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικές εργασίες.
Επιπλέον, με επιπρόσθετες λειτουργικότητες όπως την αξιολόγηση εργαζομένων, την ενημέρωση για εταιρικά θέματα, το networking κ.α., το SIP αποτελεί το  πρωταρχικό μέσο για την καθημερινή ψηφιακή και άμεση επικοινωνία μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Έτσι, το SIP προωθεί τη διαφάνεια και τη δομή εντός των οργανισμών, γεγονός που ενισχύει την ηθική ευθύνη και την εύρυθμη εργασία όλων των εργαζομένων.
Με τον τουρισμό να αποτελεί τη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, πως έχετε εισέλθει στην αγορά και τι περισσότερο μπορείτε να δώσετε από τον ανταγωνισμό;
Ως εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, αναγνωρίζουμε τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας και τον ρόλο που διαδραματίζει στην οικονομία της χώρας. Η Softweb έχει ήδη εισέλθει στην αγορά αναπτύσσοντας προσαρμοσμένες λύσεις για επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου ώστε να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους, να εκσυγχρονίσουν τις λειτουργίες τους και αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η εταιρεία προσφέρει δύο καθετοποιημένες λύσεις για τον κλάδο της φιλοξενίας που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις της αγοράς. Η πρώτη είναι το Softweb Hospitality Transfers Tool (SHTT), μια λύση που στοχεύει στη διαχείριση και την οργάνωση αιτημάτων μεταφοράς μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών transfer. Το SHTT δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χειρίζονται αποτελεσματικά τα αιτήματα μεταφοράς και να οργανώνουν αποτελεσματικά την διαχείριση του στόλου τους, εξασφαλίζοντας ομαλή και απρόσκοπτη μεταφορά για τους επισκέπτες.
Η δεύτερη λύση είναι το Softweb HO.RE.CA Suite, το οποίο δίνει τη δυνατότητα ψηφιακής παραγγελιοληψίας και κρατήσεων. Περιλαμβάνει λειτουργικότητες booking services, dine-in, delivery & take-away, ενώ παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν την επιχείρηση.
Οι λύσεις της Softweb για τον κλάδο του τουρισμού μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Εφαρμόζοντας τα Softweb Hospitality Transfers Tool και Softweb HO.RE.CA Suite, οι εταιρείες εξοικονομούν χρόνο και μηδενίζουν πιθανά λάθη, παρέχοντας ταυτόχρονα ελκυστικές και απρόσκοπτες υπηρεσίες στους πελάτες τους.
Πως μπορείτε μέσα από τα προϊόντα σας να βοηθήσετε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συνεργατών σας και ποια είναι τα επόμενά σας βήματα στον τομέα της βιωσιμότητας;
Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η Softweb έχει δεσμευτεί στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτύπωμα της και να βοηθήσει τους συνεργάτες της να κάνουν το ίδιο. Οι λύσεις μας επιτρέπουν στους πελάτες μας να γίνουν πιο φιλικοί στο περιβάλλον εξαλείφοντας τις διαδικασίες που βασίζονται σε χαρτί, προωθώντας την εξ’ αποστάσεως εκτέλεση εργασιών και μειώνοντας δραστικά τις περιττές μεταφορές. Εκπαιδεύουμε συνεχώς τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας σχετικά με τις πρακτικές βιωσιμότητας και εργαζόμαστε μαζί τους για την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που ευθυγραμμίζονται με τους επιχειρηματικούς τους στόχους.
Σκοπεύετε να εισέλθετε στον «χορό» της τεχνητής νοημοσύνης;
Στην Softweb, ως εταιρεία που βλέπει «μπροστά», αναγνωρίζουμε την τεράστια δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητές της να δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προωθεί την ανάπτυξη. Χρησιμοποιούμε ήδη εκφάνσεις της AI σε διάφορα υποσυστήματα των λύσεων μας, όπως είναι το machine learning. Η ομάδα της έρευνας και ανάπτυξης της Softweb διερευνά συνεχώς νέες τεχνολογίες όπως αυτής της τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να τις ενσωματώνει στις καινοτόμες λύσεις μας.  Ως εκ τούτου, μπορώ να πω ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι να μπούμε στον «χορό» της AI και είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της μελλοντικής μας ανάπτυξης.
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σας;
Ως αναπτυσσόμενη εταιρεία, οι επόμενες κινήσεις μας περιλαμβάνουν την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας για να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας. Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε περαιτέρω σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το machine learning και το blockchain με τελικό στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα καλύπτουν κάθε πιθανή ανάγκη ή προβληματισμό. Επιπλέον, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας με τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες από διάφορα μέρη του κόσμου. Τέλος, θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε την κουλτούρα καινοτομίας στον οργανισμό μας, ενισχύοντας συνεχώς το πάθος μας για την τεχνολογία.

 

* Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην  Business Voice 17

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις