Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Qualcomm: Εξαγοράζει την ισραηλινή Startup κατασκευής τσιπ οχημάτων, Autotalks

Η συμφωνία εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην Qualcomm από 350 έως 400 εκατ. δολάρια

Στην εξαγορά της ισραηλινής Startup, Autotalks, προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός των ημιαγωγών, Qualcomm, με στόχο τη δημιουργία πιο ασφαλών αυτόνομων οχημάτων. Ειδικότερα, η Autotalks δραστηριοποιείται στην κατασκευή ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε τεχνολογικά συστήματα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

Η συμφωνία αναμένεται να κοστίσει στον αμερικανικό κολοσσό από 350 έως 400 εκατ. δολάρια.

Η εξαγορά σηματοδοτεί την επέκταση της Qualcomm στα τσιπ οχημάτων, έναν τομέα που γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη. Μάλιστα, όπως η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικότερα έχει αυξηθεί στα 30 δισ. δολάρια, δηλαδή λίγο περισσότερα από 10 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η ραγδαία αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά και των αυτόνομων λειτουργιών στα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των τσιπ που χρησιμοποιούνται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από την πλευρά της η Autotalks κατασκευάζει εξειδικευμένα τσιπ, τα οποία χρησιμοποιούνται στις τεχνολογίες κάθε είδους επικοινωνιών των οχημάτων (V2X), είτε αυτά έχουν οδηγό, είτε είναι αυτοκινούμενα, πάντα έχοντας ως βασικό στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

«Επενδύουμε στην έρευνα, την ανάπτυξη και την προώθηση του V2X από το 2017 και πιστεύουμε ότι καθώς η αγορά αυτοκινήτου ωριμάζει, θα χρειαστεί μια αυτόνομη αρχιτεκτονική ασφαλείας V2X για τη βελτίωση της ασφάλειας στον δρόμο, καθώς και έξυπνα συστήματα μεταφοράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nakul Duggal, ανώτερος αντιπρόεδρος του τομέα αυτοκίνησης της Qualcomm Technologies.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της μονάδας Qualcomm Technologies, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις