Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πανικός με το Facebook: Στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας

Οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα, των οποίων το προφίλ είχαν προηγουμένως επισκεφθεί

Εάν έχετε τη συνήθεια να παρακολουθείτε ή να χαζεύετε προφίλ αγνώστων ή και γνωστών σας στο Facebook, μάλλον θα νιώσετε λίγο άβολα. Ένα bug στο Facebook στέλνει αιτήματα φιλίας στους χρήστες που παρακολουθείτε και δεν είστε φίλοι!

Πιο συγκεκριμένα, εάν ξαφνικά βλέπετε αιτήματα φιλίας από πρόσωπα που δεν είναι φίλοι σας στο Facebook ή από την άλλη, βλέπετε στον λογαριασμό σας στο Facebook κάποιον άγνωστο ή κάποιον που μπορεί να γνωρίζετε, αλλά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν θα θέλατε να βρίσκεται ανάμεσα στους διαδικτυακούς σας φίλους, να έχει δεχθεί το αίτημα φιλίας που εσείς στείλατε, τότε ο λογαριασμός σας ίσως έχει πέσει «θύμα» ενός ασυνήθιστου bug, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους χρήστες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής οι χρήστες ισχυρίζονται ότι το Facebook στέλνει ανεξήγητα αυτόματα αιτήματα φιλίας σε άτομα, που προηγουμένως είχαν επισκεφθεί τα προφίλ τους.

Το γεγονός αυτό όπως καταλαβαίνουμε δημιουργεί πάσης φύσεως κοινωνικά προβλήματα, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο και τον έλεγχο των χρηστών.

Το εν λόγω σφάλμα συμβαίνει όταν ένας χρήστης επισκέπτεται το προφίλ άλλου ατόμου, ενεργοποιώντας ένα αυτόκλητο αίτημα φιλίας που θα σταλεί από τον επισκέπτη στον κάτοχο του προφίλ.

Μέχρι στιγμής, το Facebook δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο ούτε έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη σφάλματος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις