Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόστιμο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων επέβαλλε η ΕΕ στη Meta

Είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί σε εταιρεία Big Tech στο μπλοκ για παραβιάσεις ιδιωτικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει πρόστιμο 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Meta Platforms, μητρική του Facebook, για τη μεταφορά δεδομένων χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal, επικαλούμενη άγνωστες πηγές με γνώση της κίνησης.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα επιβληθεί σε εταιρεία Big Tech στο μπλοκ για παραβιάσεις ιδιωτικότητας.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC), η οποία επιβλέπει τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR), επέβαλε σήμερα Δευτέρα το πρόστιμο στη Meta, λέγοντας ότι το Facebook παραβίασε τους κανόνες που απαιτούν από τις πλατφόρμες να διασφαλίζουν ότι οι μεταφορές δεδομένων από την Ευρώπη στις ΗΠΑ έχουν τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας.

Αντίθετα, το DPC διαπίστωσε ότι οι ροές δεδομένων από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ της πλατφόρμας βασίζονταν σε συμβατικές ρήτρες που «δεν αντιμετωπίζουν τους κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες» των χρηστών, παρά την προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που την καλύτερη προστασία των πληροφοριών των ατόμων από προγράμματα επιτήρησης των ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις