Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Gen Xers, Millennials, Gen Z: Πόσο εργασιακό χρόνο χάνουν λόγω της ξεπερασμένης τεχνολογίας; 

Αν και η μείωση του κόστους αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, συχνά αποτυγχάνουν να εξετάσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Η τεχνολογία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας διευκολύνει σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλλού και να γίνουμε πιο παραγωγικοί. Η δουλειά μας γίνεται ευκολότερη και πιο αποτελεσματική. Αλλά τί συμβαίνει όταν πρέπει να ασχοληθούμε και να εργαστούμε με ξεπερασμένη τεχνολογία;

Όλες οι γενιές από τους Gen Xers μέχρι τους Millennials και την Gen Z χάνουν πολύτιμο χρόνο στον εργασιακό χώρο εξαιτίας της ξεπερασμένης τεχνολογίας. Συγκεκριμένα οι Millennials χάνουν κατά μέσο όρο 19,3 λεπτά την ημέρα, που φτάνει έως και τις 84 ώρες ετησίως ή 10,5 ημέρες χρόνου εργασίας ετησίως. Οι εργαζόμενοι Gen Xers και Gen Z επηρεάζονται επίσης, σπαταλώντας περίπου 18,8 λεπτά, σχεδόν 82 ώρες ετησίως και 18,2 λεπτά, 79 ώρες ετησίως, αντίστοιχα.

Οι αριθμοί ανά κλάδο

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας αναφέρει ότι χάνει τον περισσότερο χρόνο, με μέσο όρο 23,7 λεπτά ημερησίως ή περίπου 103 ώρες ετησίως. Είναι ενδιαφέρον ότι ο χρηματοπιστωτικός κλάδος διαθέτει επίσης τη νεότερη τεχνολογία μεταξύ των τομέων.

Η τεχνολογία είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 23 λεπτά ημερησίως ή σχεδόν 100 ώρες ετησίως του χρόνου των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι τόσο στον κυβερνητικό όσο και στον λιανικό τομέα σπαταλούν κατά μέσο όρο 19,4 λεπτά του ημερήσιου χρόνου εργασίας τους ασχολούμενοι με ξεπερασμένη τεχνολογία, που ανέρχεται σε 84 ώρες ετησίως.

Το κόστος της ξεπερασμένης τεχνολογίας

Αν και η μείωση του κόστους αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, συχνά αποτυγχάνουν να εξετάσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ξεπερασμένης τεχνολογίας. Η χρήση παλιάς τεχνολογίας δημιουργεί ανεπάρκειες και τρωτά σημεία που μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένο κόστος με την πάροδο του χρόνου.

Η ξεπερασμένη τεχνολογία και το λογισμικό μπορούν να κάνουν έναν οργανισμό πιο ευάλωτο σε κινδύνους, τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές πηγές. Όταν ένας οργανισμός αποτυγχάνει να διατηρήσει ενημερωμένα τα λειτουργικά συστήματα και το λογισμικό του, αυξάνει τον κίνδυνο επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που εκμεταλλεύονται γνωστά τρωτά σημεία σε αυτά τα συστήματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παραβιάσεις δεδομένων ή κλοπή πολύτιμων εταιρικών πληροφοριών.

Αν και η νεότερη τεχνολογία μπορεί να έρθει με υψηλότερη τιμή, η αποτυχία αναβάθμισης σημαίνει ότι το κόστος χρήσης ξεπερασμένης τεχνολογίας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Τελικά, η επένδυση σε νέες τεχνολογίες μπορεί τελικά να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση και αυξημένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια για τις επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις