Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίλον Μασκ: Νέα τεράστια επένδυση για την AI εταιρεία του

Στόχος του  είναι να εκπαιδεύσει τη δική του AI «μέγιστης αλήθειας», το‘TruthGPT’, το οποίο θα κατανοεί τη φύση του σύμπαντος, θα αναζητά τη μέγιστη αλήθεια χωρίς να αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα.

O Ίλον Μασκ έχει μπει για τα καλά στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης και ετοιμάζει δική του εταιρεία AI που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως το αντίπαλον δέος της OpenAI.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla συνεχίζει τις επενδύσεις και εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής διαθέσιμης χωρητικότητας servers της εταιρείας Oracle. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η X.AI Corp. ήταν η εταιρεία που πρόσφατα εξασφάλισε σχεδόν όλη τη διαθέσιμη χωρητικότητα των servers της Oracle, δημιουργώντας αναταραχή στις startups που έψαχναν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Επίσης, ο Μασκ πρόσφατα ίδρυσε την X.AI Corp στη Νεβάδα. Στόχος του  είναι να εκπαιδεύσει τη δική του AI «μέγιστης αλήθειας», το‘TruthGPT’, το οποίο θα κατανοεί τη φύση του σύμπαντος, θα αναζητά τη μέγιστη αλήθεια χωρίς να αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο Μασκ έφερε στην εταιρεία του εργατικό δυναμικό από τη θυγατρική της Alphabet/Google, DeepMind, αλλά αγόρασε και 10.000 GPUs από την NVIDIA, για να εκπαιδεύσει το νέο αυτό μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που θα μπορεί να απορροφά τεράστιες ποσότητες περιεχομένου παράγοντας ανθρώπινη γραφή ή ρεαλιστικές εικόνες που θα είναι παρόμοιο με το GPT της OpenAI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις