Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon προσφέρει δωρεάν κινητή τηλεφωνία στους καλύτερους πελάτες της

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες Verizon, AT&T, T-Mobile και Dish ώστε να μπορέσει να προσφέρει στους πελάτες της προγράμματα ασύρματης σύνδεσης από… 0 έως 10 δολάρια τον μήνα

Προσφορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους ή και εντελώς δωρεάν για συνδρομητές Prime προετοιμάζει η Amazon στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με παρόχους ασύρματων δικτύων.

Η εταιρεία διαπραγματεύεται με τις εταιρείες Verizon, AT&T, T-Mobile και Dish ώστε να επιτύχει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές χονδρικής και να μπορεί να προσφέρει στους πιο καλούς, πιστούς και γενναιόδωρους πελάτες της προγράμματα ασύρματης σύνδεσης από… 0 έως 10 δολάρια τον μήνα.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται εδώ και περίπου δύο μήνες, λένε οι πηγές και θα χρειαστούν πολλοί περισσότεροι μέχρι να επιτευχθεί τυχόν συμφωνία.

«Πάντα διερευνούμε την προσθήκη όλο και περισσότερων πλεονεκτημάτων στα μέλη του Prime», δήλωσε η εκπρόσωπος της Amazon Maggie Sivon.

Οι συνδρομητές Prime της Amazon στις ΗΠΑ, που ανέρχονται σε περίπου 167 εκατομμύρια, πληρώνουν 139 δολάρια τον χρόνο για προνόμια όπως γρήγορες δωρεάν παραδόσεις, ροή βίντεο και πρόσβαση σε εκατομμύρια τραγούδια. Μάλιστα, το πακέτο τους αυξήθηκε από τα 119 δολάρια από τότε που πήρε την ανιούσα ο πληθωρισμός, χωρίς να έχουν δοθεί νέα προνόμια, σύμφωνα με την Consumer Intelligence Research Partners.

Η Amazon ανταγωνίζεται την Walmart, της οποίας η συνδρομή Walmart+ έναντι 98 δολαρίων ετησίως αναδεικνύεται ως εναλλακτική λύση χαμηλότερου κόστους, προσφέροντας πολλά από τα προνόμια της Amazon και επιπλέον δωρεάν παράδοση ειδών παντοπωλείου για παραγγελίες που ξεπερνούν τα 35 δολάρια. Η Amazon τον περασμένο Φεβρουάριο αύξησε το όριο δωρεάν παράδοσης ειδών μπακαλικής στα 150 δολάρια.

Για τη βιομηχανία ασύρματων τηλεπικοινωνιών, μια συμφωνία με την Amazon θα μπορούσε να θεωρηθεί ευπρόσδεκτη, δίνοντας ώθηση στα έσοδα χονδρικής και προσελκύοντας περισσότερη επισκεψιμότητα στα δίκτυα 5G που έχουν επεκταθεί πρόσφατα. Αλλά η είσοδος της Amazon θα μπορούσε να είναι επιζήμια εάν το Prime wireless γίνει δημοφιλές και αρχίσει να κερδίζει τη βάση πελατών των μεγάλων εταιρειών.

Μια πολύ χαμηλότερη τιμή της αγοράς από έναν από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στον κόσμο θα μπορούσε εύκολα να μειώσει την τιμολογιακή ισχύ των μεγάλων εθνικών παρόχων στις ΗΠΑ, καθιστώντας δελεαστικό για τους συνδρομητές να καταφύγουν στην Amazon. Τα απεριόριστα προγράμματα ξεκινούν από 60 δολ. τον μήνα στη Verizon και την T-Mobile και από 65 δολ. στην AT&T.

Με το Prime wireless, η Amazon θα γίνει μια νέα εθνική επωνυμία στις ΗΠΑ, μεταπωλώντας υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας από έναν από τους τρεις μεγάλους παρόχους. Θα μπορούσε να προσφέρει ασύρματη σύνδεση στα μέλη Prime σε ελκυστική τιμή, ωθώντας τους πελάτες να ακυρώσουν το τρέχον συμβόλαιό τους, ή ακόμη περισσότερο θα μπορούσε να προσφέρει το νέο πακέτο σε οποιονδήποτε θέλει να αλλάξει υπηρεσία και να γίνει μέλος του Prime.

Οι πάροχοι, πάλι, δεν μπορούν εύκολα να πουν «όχι» στην Amazon. Έχοντας ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαιρετικά γρήγορα, ασύρματα δίκτυα 5G, αναζητούν νέα σημεία πώλησης που θα αποφέρουν κάποια απόδοση στην επένδυσή τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις