Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εθνική Ασφαλιστική: Μπαίνει σε νέα εποχή από τον Σεπτέμβριο

Στο πλαίσιο της νέας εμπορικής πολιτικής που προωθείται στόχος είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και η τόνωση της κερδοφορίας, όπως ανέφερε στο περιθώριο του ετήσιου διεθνούς συνέδριου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην Ύδρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Ρόμπερτ Γκαουτσί.

Σε νέα εποχή περνά η Εθνική Ασφαλιστική μέσω της αναδιάρθρωσης της δομής της. Στο πλαίσιο της νέας εμπορικής πολιτικής που προωθείται στόχος είναι η εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και η τόνωση της κερδοφορίας, όπως ανέφερε στο περιθώριο του ετήσιου διεθνούς συνέδριου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στην Ύδρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Ρόμπερτ Γκαουτσί.

Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος ανέφερε ότι, η διοίκηση, μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έχει εντάξει στο μισθολόγιο το μεγαλύτερο μέρος των «ενοικιαζομένων» εργαζόμενων και οι κενές θέσεις θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, με εξειδίκευση κυρίως στο digital marketing και στην ψηφιοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, από την Εθνική Ασφαλιστική έχουν αποχωρήσει περισσότερoι από 150 εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου εκ των οποίων οι 117 πέρυσι και οι 37 εφέτος ενώ σε καθεστώς «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων απασχολούνται σήμερα 215 άτομα.

Όπως είπε ο κ. Γκαουτσί, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις που υπολογίζονται σε 50 με 60 ενώ στόχος είναι να ενταχθούν στο δυναμικό της Εθνικής Ασφαλιστικής εργαζόμενοι με διαφορετικές δεξιότητες από αυτές που έχουν συνήθως όσοι απασχολούνται σε ασφαλιστικές εταιρείες και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν και μετακινήσεις εργαζόμενων σε άλλες διευθύνσεις όπου θα εκπαιδευτούν σε νέο αντικείμενο. Αναπόφευκτα θα απομακρυνθούν και εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη νέα φιλοσοφία της εταιρείας ενώ θα γίνουν και προσλήψεις νέων εργαζόμενων, κυρίως, με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και την ψηφιοποίηση.

Όπως σημείωσε θα γίνει αξιολόγηση του προσωπικού ενώ πρόσθεσε: «Κινούμαστε γρήγορα διότι θελουμε όλοι να προσαρμοστούν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Χτίζουμε μια διαφορετική κουλτούρα, αλλάζουμε πλήρως την δομή οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας». Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο μέτοχος είναι αποφασισμένος να επενδύσει σε μια νέα Εθνική Ασφαλιστική αντιλαμβανόμενος ότι θα απαιτηθεί σχετικός χρόνος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις