Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mercedes-Benz: Φέρνει το Chat gpt στα αυτοκίνητά της

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αξιοποιήσει την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft για να φέρει το πασίγνωστο πλέον γλωσσικό μοντέλο στον ψηφιακό φωνητικό βοηθό που έχει στα οχήματά της.

Η Mercedes-Benz και η Microsoft συμφώνησαν να προσθέσουν το Chat gpt, το λογισμικό γενετικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να εμπλακεί σε ρεαλιστικά ανθρώπινο διάλογο, στα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz .

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αξιοποιήσει την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft για να φέρει το πασίγνωστο πλέον γλωσσικό μοντέλο στον ψηφιακό φωνητικό βοηθό που έχει στα οχήματά της. Τα οχήματα της Mercedes διαθέτουν ήδη δυνατότητες φωνητικών εντολών που επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τη φράση “Hey, Mercedes“, ακολουθούμενη από μια σύντομη εντολή για να κάνουν πράγματα όπως να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο όχημα, να βρουν έναν προορισμό πλοήγησης ή να πραγματοποιήσουν μια τηλεφωνική κλήση. Το Chat gpt θα κάνει αυτές τις φωνητικές εντολές πιο φυσικές και θα μπορούσε να επιτρέψει πρόσθετες λειτουργίες, σύμφωνα με τη Microsoft.

Αντί να ανταποκρίνεται απλώς σε απλές εντολές, το σύστημα θα μπορούσε να εμπλακεί σε πιο φυσική συνομιλία. Το σύστημα θα είναι σε θέση να θυμάται το πλαίσιο του τι συζητιέται και να συμμετέχει σε διάλογο με τον οδηγό ή τους επιβάτες του οχήματος. Με το Chat gpt, το σύστημα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να μην σχετίζονται με το αυτοκίνητο ή τον οδηγό.

Το σύστημα Chat gpt μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με άλλες εφαρμογές για να χειριστεί πράγματα όπως η πραγματοποίηση κρατήσεων σε εστιατόρια ή η αγορά εισιτηρίων κινηματογράφου, σύμφωνα με τη Microsoft.

Η τρίμηνη δοκιμαστική διάθεση του νέου φωνητικού βοηθού (beta) της Mercedes-Benz ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου και καλύπτει μοντέλα που ενσωματώνουν σύστημα infotainment MBUX και για την  εγγραφή στο πρόγραμμα πείτε στον φωνητικό βοηθό του αυτοκινήτου: “Hey Mercedes, I want to join the beta program”.

Κατά την τελευταία δεκαετία περίπου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes, έχουν δημιουργήσει όλο και πιο εξελιγμένα συστήματα φωνητικών εντολών για τα οχήματά τους. Θεωρούνται ασφαλέστερα για τους οδηγούς από τα κουμπιά ή τις οθόνες αφής, επειδή οι οδηγοί δεν χρειάζεται να πάρουν τα μάτια τους από το δρόμο για να τα χρησιμοποιήσουν. Ορισμένες έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι η διανοητική επεξεργασία που απαιτείται για τη χρήση φωνητικών εντολών εξακολουθεί να αποσπά την προσοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις