Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριακού Μητσοτάκη στις εκλογές

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,56%, εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία, ενώ η διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά το 22%

Σαρωτική ήταν η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις σημερινές εθνικές εκλογές με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνά το 22%, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Επικρατείας του Υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 97,35%.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,56%, εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία με 158 έδρες. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει ποσοστό 17,83% και συγκεντρώνει 47 έδρες.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και πάνω από όλα τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, υποσχόμενος ακόμα και σε όσους δεν τον ψήφισαν ότι θα είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

«Οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και συνέχισε: «Έκλεισαν οριστικά έναν πολιτικό κύκλο που δίχασε την κοινωνία και μπήκαμε στην εποχή της αληθινής προόδου». «Δεν θα ανεχθώ καμία έπαρση και αλαζονική συμπεριφορά», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι οκτακομματική με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται τελικά εντός του νέου κοινοβουλίου.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα το Υπουργείο Εσωτερικών:

ΝΔ: 40,56
ΣΥΡΙΖΑ: 17,83
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: 11,86
ΚΚΕ: 7,67
Σπαρτιάτες: 4,68
Ελληνική Λύση: 4,45
ΝΙΚΗ: 3,7
Πλεύση Ελευθερίας: 3,17

Οι έδρες των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 158
ΣΥΡΙΖΑ 47
ΠΑΣΟΚ 32
ΚΚΕ 20
Σπαρτιάτες 13
Ελληνική Λύση 12
Κόμμα Νίκη 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις