Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Reading Coach: Η αναβαθμισμένη AI εφαρμογή της Microsoft μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν παίζοντας

Χάρη στο βελτιωμένο Reading Coach, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Generative AI εργαλεία για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία

Η Microsoft επενδύει όλο και περισσότερο στην αναβάθμιση των AI υπηρεσιών της. Πριν λίγες μέρες λάνσαρε το Copilot Pro και τώρα την βλέπουμε να επεκτείνει τα εκπαιδευτικά AI εργαλεία της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του Reading Coach, η οποία αξιοποιεί τις δυνατότητες της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI) προκειμένου να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν την δεξιότητα της ανάγνωσης.

Χάρη στο βελτιωμένο Reading Coach, οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Generative AI εργαλεία για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία. Ειδικότερα, μπορούν να επιλέξουν τον πρωταγωνιστή, το είδος, την τοποθεσία, καθώς και το επίπεδο κατανόησης γραπτού λόγου που βρίσκονται για να φτιάξουν την ιστορία τους.

Στη συνέχεια, αυτό που χρειάζεται να κάνουν χρήστες είναι να διαβάσουν δυνατά την ιστορία τους και τότε το ειδικό μικρόφωνο της εφαρμογής εκλαμβάνει το ηχητικό απόσπασμα και τους δίνει το κατάλληλο feedback σχετικά με το τι χρειάζεται να βελτιώσουν. Μάλιστα, προκειμένου να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών της, η εφαρμογή τους δίνει τη δυνατότητα να αλλάζουν την πλοκή της ιστορίας τους, την ώρα που διαβάζουν. Επίσης, εντός της εφαρμογής υπάρχει ειδική κατηγορία ονόματι “achievements”, όπου οι μαθητές μπορούν να δουν την πρόοδο που έχουν κάνει στο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές στόχος του Reading Coach είναι να παιχνιδοποιήσει τη διαδικασία της εκπαίδευσης, επιτρέποντας στους μαθητές να διασκεδάζουν «ξεκλειδώνοντας» νέα επίπεδα, καθώς μαθαίνουν.

Τέλος, επειδή τα Generative AI εργαλεία είναι συνήθως επιρρεπή σε λάθη, η Microsoft έχει λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο των ιστοριών είναι κατάλληλο για την ηλικία των χρηστών της εφαρμογής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις