Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μια Startup θεραπεύει τα εγκεφαλικά και τις καρδιακές προσβολές με δηλητήριο αράχνης

Η Infensa Bioscience, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από τους ερευνητές, συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια το 2022 για την ανάπτυξη του Hi1a για εμπορικούς σκοπούς.

Ένα μόριο δηλητηρίου αράχνης που διερευνάται από μια ομάδα του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ φαίνεται πως είναι κοντά στο να καταφέρει να γίνει θεραπεία για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Nathan Palpant και ο καθηγητής Glenn King από το Ινστιτούτο Μοριακής Βιοεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ έχουν αποδείξει ότι το υποψήφιο φάρμακο Hi1a προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο καθηγητής King, ο οποίος πρόσφατα κέρδισε το “Prime Minister’s Prize for Innovation”, για την ανάπτυξη των πρώτων εντομοκτόνων στον κόσμο από δηλητήριο αράχνης, ανακάλυψε το Hi1a στο δηλητήριο της αράχνης ιστού χοάνης K’gari.

Η Infensa Bioscience, μια εταιρεία που συνιδρύθηκε από τους ερευνητές, συγκέντρωσε 23 εκατομμύρια δολάρια το 2022 για την ανάπτυξη του Hi1a για εμπορικούς σκοπούς.

Το Hi1a θα μπορούσε να μειώσει τη βλάβη στην καρδιά και τον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, εμποδίζοντας τον κυτταρικό θάνατο που προκαλείται από έλλειψη οξυγόνου“, δήλωσε ο καθηγητής King.

Οι δοκιμές και οι μελέτες ασφάλειας από ανεξάρτητους ερευνητικούς οργανισμούς  έχουν παράσχει στοιχεία ότι το Hi1a θα μπορούσε να είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές θεραπευτικό μέσο“.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Infensa και ερευνητής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, αναπληρωτής καθηγητής Mark Smythe, δήλωσε ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούνται από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, ωστόσο δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά που να αποτρέπουν τη ζημιά που προκαλούν”, δήλωσε ο Δρ Smythe.

“Ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία καρδιακών προσβολών θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, παρέχοντας μια σημαντική ανακάλυψη για τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ατόμων που ζουν με καρδιακές παθήσεις.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις