Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το TikTok επιτρέπει τη σύνθεση τραγουδιών με τη βοήθεια της AI

Για να υπάρχει διαφάνεια σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα τραγούδια που δημιουργούνται στην πλατφόρμα, το TikTok κυκλοφόρησε λειτουργίες που βοηθούν στον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργήθηκε από AI στην εφαρμογή.

Το TikTok έχει κυκλοφορήσει πολλά τραγούδια που έχουν γίνει viral, αλλά τώρα δοκιμάζει μια δυνατότητα που θα επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να συνθέτουν τραγούδια με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Το AI Song δημιουργεί τραγούδια από μηνύματα κειμένου με τη βοήθεια του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου Bloom. Οι χρήστες μπορούν να γράψουν στίχους στο πεδίο κειμένου όταν κάνουν μια ανάρτηση. Στη συνέχεια, το TikTok θα προτείνει στο AI Song να προσθέσει μουσική στην ανάρτηση και μπορούν να αλλάξουν το είδος του τραγουδιού.

Το AI Song δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλους, αλλά ορισμένοι χρήστες του TikTok έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με αυτό. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι εξαιρετικά. Πολλοί είναι εκτός τόνου παρόλο που υπάρχει auto tune.

Τα τραγούδια που δημιουργούνται από AI, ωστόσο, δεν είναι κάτι νέο στο TikTok. Το πλέον δημοφιλές τραγούδι των AI Drake και The Weeknd “Heart on My Sleeve” έγινε viral στην πλατφόρμα.

Το TikTok δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που στηρίζεται σε παραγωγικές λειτουργίες AI για τους χρήστες της. Το YouTube άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία για σύνθεση μουσικής που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν τραγούδια είτε από μηνύματα κειμένου είτε από μελωδία.

Για να υπάρχει διαφάνεια σχετικά με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα τραγούδια που δημιουργούνται στην πλατφόρμα, το TikTok κυκλοφόρησε λειτουργίες που βοηθούν στον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργήθηκε από AI στην εφαρμογή και ενημέρωσε τους κανόνες του που απαιτούν από τους χρήστες να ενημερώνουν για τη χρήση AI στο περιεχόμενό τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις