Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όμιλος Renault: Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επένδυση αντιπροσώπευε μερίδιο 24%, αποτιμώντας την Alpine Racing σε περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η Renault ανακοίνωσε ότι μια ομάδα επενδυτών που αποτελείται από τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments είχε αποκτήσει μερίδιο 24% στο κεφάλαιο της Alpine Racing, της ομάδας της Formula 1, για συνολικό ποσό 200 εκατομμυρίων ευρώ. Η Alpine, επιβεβαίωσε επίσης τους στόχους της για το 2030, υπολογίζοντας σε ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 40% μεταξύ 2022 και 2030 και λειτουργικό περιθώριο ισορροπίας το 2026 με κύκλο εργασιών 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Alpine σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει τη δική της πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων (APP) για τα μελλοντικά 100% ηλεκτρικά σπορ οχήματά της, ανακοινώνοντας για το 2030 μια σειρά επτά μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου ενός  κάμπριο και του νέου A310, και τα δύο αναπτύσσονται σε αυτήν την πλατφόρμα.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επένδυση αντιπροσώπευε μερίδιο 24%, αποτιμώντας την Alpine Racing σε περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Luca de Meo, δήλωσε ότι η συνεργασία θα διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων και θα αυξήσει την αξία της μάρκας.

Η ομάδα της Alpine F1 θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία και το ιστορικό του Ομίλου Επενδυτών στον αθλητικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, της χορηγίας, της έκδοσης εισιτηρίων, της φιλοξενίας, της διαχείρισης εμπορικών δικαιωμάτων, της αδειοδότησης και των στρατηγικών merchandising. Η ομάδα της Alpine F1 θα επωφεληθεί επίσης από την τεχνογνωσία του Investor Group στα δεδομένα και την τεχνολογία.

“Η Formula 1 και η Alpine είναι στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία για τον όμιλο Renault”, δήλωσε ο de Meo. «Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε αναζωπυρώσει την Alpine, αξιοποιώντας το εμβληματικό σπορ κουπέ A110, ενισχύοντας την με την είσοδό της στη Formula 1, όπου στοχεύει να γίνει διεκδικητής του πρωταθλήματος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις