Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ford: Προχωρά σε απολύσεις σε ΗΠΑ και Καναδά

Αυτό δεν είναι το πρώτο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας που συνδέεται με τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Ford.

 

Η Ford Motor Co. σχεδιάζει να απολύσει μηχανικούς στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να αυξήσει τα κέρδη και να μειώσει το κόστος, κάνοντας στροφή 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ηλεκτρικά οχήματα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει μηχανικούς και στους τρεις τομείς της επιχείρησής της, τα ηλεκτρικά οχήματα, τα παραδοσιακά μοντέλα κινητήρων εσωτερικής καύσηςκαι τα επαγγελματικά οχήματα, δήλωσε ο T.R. Reid, εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν Τρίτη και Τετάρτη.
Οι απολύσεις σχετίζονται με το σχέδιο ανάπτυξης του Ford Plus που ανακοινώθηκε το 2021 — προσπάθειες αναδιάρθρωσης που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους, σύμφωνα με τον T.R. Reid, Corporate & Public Policy Communications της Ford Motor, σε email στο The Verge.
«Η υλοποίηση του σχεδίου περιλαμβάνει την προσαρμογή του προσωπικού ώστε να ταιριάζει με τις εστιασμένες προτεραιότητες και φιλοδοξίες, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα και μειώνοντας το κόστος. Οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ και τον Καναδά σχετίζονται κυρίως (αλλά όχι μόνο) με τους ρόλους των μηχανικών», δήλωσε ο Reid. «Στους ανθρώπους που επηρεάζονται από τις αλλαγές θα προσφερθεί αποζημίωση απόλυσης, παροχές και σημαντική βοήθεια για να βρουν νέες ευκαιρίες σταδιοδρομίας»
Αυτό δεν είναι το πρώτο κύμα περικοπών θέσεων εργασίας που συνδέεται με τα σχέδια αναδιάρθρωσης της Ford. 8.000 θέσεις εργασίας κόπηκαν από τον επιχειρηματικό βραχίονα της Ford Blue τον Ιούλιο του 2022 σε μια προσπάθεια να παραμείνει «πλήρως ανταγωνιστική με τους καλύτερους στον κλάδο» και 3.000 εργαζόμενοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι από τμήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ινδία απολύθηκαν τον Αύγουστο του 2022. Επιπλέον 3.800 εργαζόμενοι στην Ευρώπη απολύθηκαν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο της στροφής της εταιρείας στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις