Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ERGO Ασφαλιστική: Περιβάλλον και βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την συγκομιδή των απορριμμάτων από το δάσος καθώς όπως έχει αποδειχθεί επιδεινώνουν το φαινόμενο των πυρκαγιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ERGO Ασφαλιστικής «Ένα έργο για το αύριο» συνεχίζεται με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Πριν από λίγες μέρες, δεκάδες εθελοντές της ERGO, κυρίως εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη των οικογενειών τους με μικρά παιδιά, σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό We4all, πήραν μέρος στον καθαρισμό δασικής περιοχής εντός του οικισμού της Αργιθέας.

Η εξειδικευμένη ομάδα του We4all ενημέρωσε για την επείγουσα ανάγκη συλλογής απορριμμάτων και εύφλεκτων υλικών από τα δάση για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης με βασικές οδηγίες σε περίπτωση που βρεθούν εν μέσω πυρκαγιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO κ. Νίκος Αντιμησάρης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τους νέους, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο του εθελοντισμού στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για τη βελτίωση του κόσμου μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντιμησάρης «στην ERGO, η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών και των πρακτικών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι σε υπεύθυνες δράσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου αύριο. Η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε όλες τις πτυχές των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων αποτελεί δέσμευσή μας, καθώς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενθάρρυνση των εργαζομένων μας να συμμετέχουν ενεργά σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Όλοι μαζί και ειδικότερα οι νέοι άνθρωποι και τα παιδιά μας έχουμε τη δύναμη να φέρουμε πραγματική αλλαγή στην κοινωνία στο σύνολό της».

Η ERGO Ασφαλιστική υποστηρίζει το We4all και τις αξιέπαινες προσπάθειές του, ως Guardian μέλος της «Περιβαλλοντικής Συμμαχίας» που έχει ιδρύσει, προσφέροντας και φέτος 1.000 δενδρύλλια σε εθελοντικές δράσεις δενδροφυτεύσεων ανά την Ελλάδα. Αυτή η επιλογή αναδεικνύει τη δέσμευση της ERGO για την προστασία του περιβάλλοντος και ενισχύει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να δρα με κοινωνική υπευθυνότητα υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας σε ζωτικούς σκοπούς για την κοινωνία μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις