Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Ενίσχυση επιχειρηματικών και πολιτισμικών δεσμών Ελλάδας και Κίνας

Στο ΕΕΑ είναι εγγεγραμμένες πάνω από 1.000 κινεζικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ξεκινά μία νέα συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρηματικών αλλά και πολιτισμικών δεσμών Ελλάδας και Κίνας.
Στο ΕΕΑ είναι εγγεγραμμένες πάνω από 1.000 κινεζικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.
 Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα Ρεν Ρεν επισκέφθηκε πρόσφατα το επιμελητήριο και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του επιμελητηρίου.
Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών προς όφελος των δύο πλευρών.
Καλωσορίζοντας τον κ. Ρεν ο Κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει το επιμελητήριο, ήδη από το 2012, στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με τη διοργάνωση μίας σειράς εκδηλώσεων, αλλά και τη συμμετοχή του ιδίου σε συνάντηση στη Σανγκάη το 2016 με τον ιδρυτή της Alibaba Jack Ma. Όπως επισήμανε, στο ΕΕΑ είναι εγγεγραμμένες πάνω από 1.000 κινεζικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.
 Επιπλέον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε και την ευκαιρία ενίσχυσης, πέραν των επιχειρηματικών, και των πολιτισμικών σχέσεων, μέσω συνεργειών των δύο φορέων.
 Δωρεάν υπηρεσίες για τις κινεζικές επιχειρήσεις
 Στην συνάντηση μετείχε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου, Σταύρος Μονεμβασιώτης, ο οποίος παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει δωρεάν το επιμελητήριο και μπορούν να αξιοποιήσουν οι κινεζικές επιχειρήσεις – μέλη του, μεταξύ των οποίων συμβουλές για την ίδρυση και λειτουργία επιχείρησης στη χώρα μας, ενημέρωση για το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας, για τη δημόσια και ιδιωτική ασφάλιση εργαζομένων και εργοδοτών, για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, την άντληση χρηματοδότησης, τις δυνατότητες συνεργασίας που μπορεί να έχουν κινεζικές επιχειρήσεις με ελληνικές, τη δυνατότητα δωρεάν δημιουργίας ιστοσελίδας σε ελληνικά και αγγλικά.
 Συζητήθηκαν ακόμη μια δέσμη συγκεκριμένων και στοχευμένων προτάσεων του επιμελητηρίου για ευρύτερη συνεργασία, με σημείο αναφοράς τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης πολιτιστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος το φθινόπωρο στην Αθήνα.
 Ο διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Κίνας στην Αθήνα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το επιμελητήριο για την πρόσκληση συνάντησης και την ευκαιρία της συνεργασίας, παρουσίασε τους σκοπούς και της δράσης του φορέα τον οποίο εκπροσωπεί, και συμφώνησε στη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των δύο πλευρών για την επεξεργασία των προτάσεων που κατατέθηκαν και την προώθηση της υλοποίησής τους.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του επιμελητηρίου, επίσημη Κινεζική αντιπροσωπεία από την πόλη Ξιανζού με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γιν Γιάνγκ επισκέφθηκε, πρόσφατα, τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με την κινεζική.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις