Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στον «αέρα» το deal της Adobe με την Figma ύψους 20 δισ. δολαρίων

Η αρχή ανταγωνισμού και αγορών της Βρετανίας ενδέχεται να μπλοκάρει την εξαγορά

Η αρχή ανταγωνισμού και αγορών της Βρετανίας (CMA) ενδέχεται να θέσει «μπλόκο» στην εξαγορά της εταιρείας σχεδιασμού cloud Figma από την Adobe, ύψους 20 δισ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, η CMA δήλωσε ότι η συμφωνία θα παραπεμφθεί σε δεύτερη φάση έρευνας «εκτός εάν τα μέρη προσφέρουν αποδεκτές δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ανταγωνισμού».

Η Adobe και η Figma δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Figma ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια και κατάφερε να αναπτυχθεί ραγδαία ως μία από τις πιο αξιόπιστες web-based λύσεις για σχεδιαστές και προγραμματιστές. Είναι ενδεικτικό το ότι χιλιάδες προγραμματιστές της Microsoft χρησιμοποιούν το Figma καθημερινά για την δουλειά τους επάνω σε σπουδαία projects της εταιρείας, όπως τα Office, Windows κ.ά., σε βαθμό που η Microsoft είχε αρχίσει να σκέφτεται το «διαζύγιο» από την Adobe.

Σε γενικές γραμμές, η Figma όχι μόνο κατάφερε να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά μετετράπη σε έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές των XD προϊόντων της Adobe. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ίσως κρίνουν πως δημιουργείται ένα μονοπώλιο από πλευράς Adobe.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις